Business Ondernemen Trends Weetjes

Optimale opslagcapaciteit in je magazijn

Optimale opslagcapaciteit in je magazijn

Een magazijn is natuurlijk bedoeld om veel producten in op te kunnen slaan, maar ook om makkelijk producten uit te halen voor de verkoop. Gelukkig zijn er veel producten, stellingen en toebehoren die hierbij helpen.

Extra verdieping?

Veel magazijnen hebben een enorme hoogte. Je kunt deze natuurlijk vullen met stellingen, maar er is ook een eenvoudige manier om nog een verdieping toe te voegen: met een verdiepingsvloer. Dit is een eenvoudig platform met een trap. Deze kan makkelijk opgezet en gemonteerd worden en hier is geen grote verbouwing voor nodig. Zo heb je in een klap meet oppervlakte en een grotere opslagcapaciteit. Op deze verdiepingsvloer plaats je gemakkelijk nog meer stellingen. Zo worden de stellingen niet torenhoog en kun je overal gemakkelijk bij.

Kies de juiste stellingen

Stellingen komen dus in een hoop verschillende maten, maar ze komen ook in een hoop verschillende vormen. Van draagarmstelling tot palletstellingen tot doorrol- of schuifstellingen. Om de juiste stellingen te kiezen kun je kijken naar de producten die je hierin wil opbergen. Banden rollen bijvoorbeeld makkelijk weg en moeten op een bepaalde manier bewaard worden, voor banden zijn er daarom speciale bandenstellingen. Ook kun je kijken naar hoe de producten worden geleverd. Veel producten die op pallets worden geleverd kun je het best op het pallet bewaren omdat afstapelen tijdverspilling is en het werk ook minder ergonomisch maakt. Dat is de laatste manier waarop je je keuze kunt baseren. Op welke manier maak je het werk voor de orderpickers het makkelijkst en meest efficiënt? Dat zal ook de meest efficiënte manier zijn voor opslag.

Goede indeling

Met een goede indeling kun je de opslagcapaciteit van je magazijn ook vergroten. Zorg dat je geen makkelijk beschikbare ruimte ‘verspilt’ aan minder populaire of seizoensgebonden producten. Door deze ‘slow-movers’ in de hoogte te plaatsen houd je meer toegankelijke ruimte over voor goederen waar je nu makkelijk bij moet kunnen.

Similar Posts