Weetjes

Hoe zijn adressen in België opgesteld?

Misschien ga je zaken doen in België en heb je daarvoor het adres nodig, kan ook zijn dat je iets gaat opsturen of ergens naar toe gaat. Het is dan wel zo fijn om te weten hoe adressen België zijn opgesteld. Zo weet je zeker dat je niks verkeerd invult. Hierdoor kan je ervan uit gaan dat jouw pakketje, of navigatie bij het juiste adres aan zal komen.

 

Postcode

In Nederland heeft elk adres een postcode. In België is dit niet het geval. Ze hebben alleen vier nummers zonder letters erachter. De postcode begint vanaf 1000 tot 1992. De nummers zijn geordend op provincie. In de provincie zelf hebben ze dan ook nog verschillende nummers. Als je online een pakket wilt opsturen moet je dus rekening houden dat je België hebt aangeklikt als bestemming. Het is namelijk niet mogelijk om in Nederland een postcode in te vullen zonder de twee letters er achter.

 

Opbouw

Voornamelijk voor professionele doeleinden is het belangrijk dat je de opbouw van bijvoorbeeld een factuur goed doet. Dit ziet er namelijk professioneler uit. In Nederland zetten we normaal eerst de bedrijfsnaam en daarna de naam voor wie het bedoeld is. Voor België is dit precies andersom. Eerst zet je de naam van de ontvanger bovenaan en daarna pas de bedrijfsnaam. Na de bedrijfsnaam komt het adres met huisnummer en daaronder de postcode met plaatsnaam. Schrijf de plaatsnaam en land in volledige hoofdletters en het land in het Engels.

 

Over het algemeen kan er weinig misgaan met de opbouw. Het lijkt heel veel op die van Nederland en als je een foutje maakt zal je er niet per se op afgerekend worden. Als je d’r klant graag tevreden wilt stellen en een goede indruk wilt maken is het natuurlijk beter om hier wel rekening mee te houden.

Similar Posts