Weetjes

Zo voorkom je dat je riool verstopt raakt

Je hebt er vast wel eens van gehoord bij vrienden of kennissen en het is een probleem dat je zelf hoopt nooit te hoeven meemaken: een verstopt riool. Niemand zit te wachten op een huis met enorme rioollucht, rioolvliegjes her en der en daarnaast ook nog eens wasbakken en douchebakken die niet meer goed weg lijken te spoelen. Mocht je hier last van hebben dan schakel je het best een speciaal bedrijf zoals Lacor Riooltechniek in, maar een probleem voorkom je natuurlijk altijd beter dan dat je het genezen moet, vandaar dat wij jou vandaag enkele tips geven waarmee jij voorkomt dat je riool verstopt raakt!

Dit zijn de meest voorkomende oorzaken

Er zijn verschillende oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat het riool verstopt raakt, maar er zijn een aantal praktijken die in veel gevallen tot een verstopt riool kunnen leiden. De meest voorkomende oorzaken van een verstopte riool zijn aangekoekte etensresten, vetresten en andere viezigheden. Om te voorkomen dat je riool hiervan verstopt raakt, let je dus in het vervolg beter goed op dat je deze resten weggegooid waar ze horen en niet eenvoudig wegspoelt in de wasbak. Dit lijkt op het moment zelf misschien de beste oplossing, maar kan je dus voor hele grote problemen zorgen.

Laat je riool inspecteren met een camera

Mocht je op dit artikel hebben geklikt omdat jouw riool al verscheidene keren verstopt is geraakt en het probleem na een ontstopping toch niet verholpen blijkt te zijn? Dan is het misschien een goed idee om camera inspectie riool te doen. Er zijn riooltechniek bedrijven die voor jou met een camera in jouw riool kunnen kijken wat precies de oorzaak is van jouw verstoppingen, zodat er gerichter gezocht kan worden naar een oplossing. Zo ben je jezelf ervan verzekerd dat je in het vervolg wél echt van de verstoppingen af bent, omdat je nu beter weet wat de precieze oorzaak was van de verstopping.

Similar Posts