Ondernemen

Hoe duur is het versturen van een pakket?

De kosten van een pakket versturen zijn niet zo makkelijk in één keer te zeggen. Het ligt namelijk aan een groot aantal zaken. Ten eerste zal je het gewicht goed moeten afwegen. Ten tweede hebben de afmetingen ook grote invloed op het vervoer van je pakket. Daarnaast weegt de bestemming het zwaarst bij het bepalen van de prijs. Vanuit Nederland een pakket versturen naar Groot-Brittannië zal aanzienlijk minder kosten dan iets versturen naar de Filipijnen.

Het gewicht van je pakket

Hoe hoger het gewicht van je pakket, hoe meer het kost om te verzenden. Je denkt dan misschien aan liegen over het gewicht, maar dan heeft geen zin. Alle pakketten worden alsnog gewogen, ook na jouw aanmelding van het pakket. Dit is namelijk erg belangrijk voor het vervoeren van alle vracht. Als deze met containers of vliegtuigen worden vervoerd, moet je namelijk ook denken aan het evenwicht van het voertuig waarin de vracht zich bevindt.

 

Bij het inladen van een vliegtuig moet het gewicht gelijk verdeeld zijn van voor naar achter en van links naar rechts. Als er bijvoorbeeld foutieve gewichten zijn vermeld over de vracht, zou het dus kunnen voorkomen dat er links meer kilo’s zitten dan rechts. Dit is heel erg gevaarlijk voor het vliegtuig, want bij het opstijgen zal deze naar links hangen.

De afmetingen van je pakket

Natuurlijk is het belangrijk om bij het aanmelden van je pakket goed aan te geven wat de precieze afmetingen zijn. Zo kan het vervoersbedrijf alvast inschatten welke pakketten waar zullen passen. Ook hier geldt dat grotere pakketten meer zullen kosten. Ze nemen meer ruimte in beslag, dus het vraagt ook meer van voertuig waarin het wordt vervoerd.

De bestemming van je pakket

Natuurlijk is de bestemming veruit de belangrijkste factor bij het bepalen van de prijs. Hoe verder je pakket moet komen, hoe meer brandstof het dus kost om de reis af te leggen. Om meerdere vervoerders te kunnen vergelijken kan Cheap Cargo je helpen.

Similar Posts