Business Ondernemen Weetjes

Het belang van een goede printer op kantoor

Ondanks de ingang van het digitale tijdperk, blijft printen een belangrijk onderdeel voor veel bedrijven. Zo kan het bijvoorbeeld soms handig zijn om iets toch even op papier te hebben, of is het voor een zakelijke relatie juist wenselijk om iets fysiek te ontvangen in plaats van een e-mail. Zo zijn er nog meer redenen om een goede bedrijfsprinter te nemen. Hieronder vind je de belangrijkste redenen.

Efficiëntie

Ieder bedrijf werkt hard aan het verhogen van hun efficiëntie. Dit wordt vaak gezocht in de primaire bedrijfsprocessen, maar een secundair bedrijfsproces zoals printen kan hier even goed aan bijdragen. Zo zijn storende of slome printers een gigantisch vertragende factor bij veel bedrijven. Het is ook van belang dat je de printer met de juiste functionaliteiten neemt. Print je bijvoorbeeld regelmatig in A3-formaat, dan is het niet efficiënt om dit telkens via een drukkerij te laten doen. Zorg er dus voor dat je printer dan de functionaliteit heeft om op A3-formaat af te kunnen drukken.

Professionele uitstraling

Een goede printer zorgt ook voor een professionelere uitstraling van je bedrijf. Wanneer je een document opstuurt naar een klant, leverancier, etc., dan is de printkwaliteit een groot gedeelte van de uitstraling van je bedrijf. Voor officiële documenten is het dus van belang dat dit op hoge kwaliteit geprint wordt. Denk dus ook goed aan het type papier wat je hiervoor gebruikt. Voor interne printjes is dit argument minder van belang: hier zou je in veel gevallen een zwart-wit printer met lagere kwaliteit kunnen gebruiken.

Gemak

Uiteraard is gemak ook een belangrijke reden om een goede printer te nemen. Niemand wordt vrolijk van een slechtwerkende printer. Dit heeft te maken met de printer zelf, maar ook met de connectiviteit: kunnen je medewerkers gemakkelijk hun documenten afdrukken? 1 ding is zeker: bij een printer die soepel werkt voelt iedereen zich beter.

Similar Posts