Business Financieel Ondernemen

De oplossing voor tijdrovende rittenregistratie.

Wat is rittenregistratie?

Een auto van de zaak is super handig en leuk. Maar helaas kan je bij een auto van de zaak niet zomaar instappen en wegrijden. De belastingdienst beschouwt het privé rondrijden in een auto van de zaak namelijk als loon in natura, en wanneer er loon wordt betaald wil de regering natuurlijk belasting innen. De ritten in de auto van de zaak moeten dus worden bijgehouden, zodat dit aan de belasting kan worden getoond. Dit noemen wij rittenregistratie. De belastingdienst kan deze gegevens op ieder moment opvragen. Het is dan de verantwoordelijkheid van de werkgever om de juiste gegevens door te geven aan de belastingdienst. De werkgever moet dus opletten dat de werknemer niet teveel privé rijdt, vaak worden er zelfs boetes uitgedeeld aan werknemers die dit wel doen. Op https://www.youtube.com/?hl=nl staan een hoop filmpjes die uitgebreid uitleggen wat rittenregistratie precies inhoudt.

De oplossing

Het bijhouden van de rittenadministratie en de verplichte rittenregistratie is voor veel werknemers en werkgevers een grootte bron van irritatie. Verladersorganisatie EVO brengt elk jaar een top- 10 van administratieve lasten en overbodige regels uit. In deze lijst staat de verplichte rittenregistratie bijna elk jaar op nummer 1.

Gelukkig zijn er tegenwoordig wel makkelijkere manieren om de rittenregistratie bij te houden. Het bedrijf Europetrack heeft een hele goede en uitgebreide oplossing voor dit probleem. Europetrack installeert hun eigen gps tracker in een of meerdere voertuigen. Deze trackers hebben dekking in heel Europa en hebben een erg laag energieverbruik. Alle voertuigen met deze trackers worden nu automatisch gevolgd. De trackers zorgen ervoor dat je als werkgever 24/7 inzicht hebt in je wagenpark. Het zorgt voor een overzicht van de urenverantwoording, laat het verschil tussen parkeren en stationair staan zien en het gebruik van auto’s buiten werktijd. Je kan ook de locaties van de voertuigen zien en de afgelegde routes. De gemiddelde- en de maximumsnelheden worden ook overzichtelijk gemaakt. Al deze gegevens zijn daarna online te bekijken of kunnen via email worden verstuurd in HTML, Excel of CSV.

Similar Posts