Business

Drie tips voor het organiseren van een goed congres

Een conferentie is een eendaagse of meerdaagse bijeenkomst van mensen die zich toeleggen op een specifiek onderwerp en gericht zijn op het overbrengen van informatie. Discussie en luisteren naar sprekers staat hierbij centraal. Informatie die belangrijk is voor een bedrijf of branche, wordt doorgegeven. Hieronder vindt u enkele tips om uw congres zo soepel mogelijk te laten verlopen. Dit maakt uw congres effectiever en interessanter voor uw bezoekers.

Unieke conferentieruimte

Een unieke congreslocatie is essentieel voor het organiseren van een conferentie die bezoekers nooit zullen vergeten. Het kan van alles zijn, zoals een theater, museum of voetbalstadion. De Kuip is een unieke congreslocatie Rotterdam. Direct uw gasten informeren? Splitst u ze liever op of in kleine groepen? Of wilt u een combinatie van plenaire en break-outsessies? Bij De Kuip is dit allemaal mogelijk dankzij de grote verscheidenheid aan ruimtes. Daarnaast is De Kuip goed bereikbaar en biedt het een cateringservice op maat.

Interactief

Veel mensen willen urenlang niet naar iemand luisteren. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen een tijdvenster van 20 minuten hebben waarin ze goed naar de spreker kunnen luisteren. Zorg ervoor dat uw presentatie deze lengte heeft. Vraag iemand om zijn verhaal in 20 minuten te vertellen en maak nog eens 10 minuten vrij voor eventuele vragen. De vragen leiden tot de nodige interactie. Laat mensen hun kennis, ervaring of dilemma’s delen. Hierdoor ontstaat de informatie-uitwisseling wat uiteindelijk er interessant kan zijn.

Realistisch programma

Een van de grootste ergernissen van aanwezigen tijdens de conferentie is dat het programma vertraging heeft opgelopen. Bezoekers hebben misschien niet de hele dag de tijd, dus zullen ze minder aandacht aan de spreker besteden als het langer duurt dan verwacht. Daarom is het erg belangrijk om een ​​realistisch programma op te stellen om dit probleem te voorkomen. Een andere goede tip is om tijdens pauzes nooit tijd te besparen, want dit zijn belangrijke punten voor bezoekers.

Similar Posts