Ondernemen

2 essentiële onderdelen van pakketverzending

Bij pakket versturen zijn er 2 onderdelen echt essentieel: verzendetiketten en verpakking. Let hier dus op wanneer een pakket verstuurd moet worden.

Correcte verzendetiketten

Je pakket gaat nergens heen zonder verzendlabel. Het verzendlabel is belangrijk omdat u hiermee uw pakketten kunt scannen en volgen. Het is tevens het bewijs van een overeenkomst tussen jou en de koerier. Wanneer je artikelen met aanvullende verzekering verzendt, dient het verzendlabel (met tracking- en tracingcode) tevens als bewijs van verzekering. Om een correct verzendetiket op te stellen moeten aan de volgende dingen gedacht worden. Er moet gewerkt worden met minimaal 3 en maximaal 6 adresregels. De volgorde van de adresregels is: naam, straat en huisnummer, postcode en plaatsnaam. Zorg ervoor dat je werkt met spaties tussen de cijfers en letters van de postcode, en tussen de postcode en plaatsnaam. Gebruik gaan cursieve onderstreping. Aangezien automatische inzendingen worden gescand, is het het beste om cursieve onderstreping te vermijden. Zo verklein je de kans dat er iets misgaat bij het scannen van pakketten bij de koeriersdienst. Vermeld altijd het e-mailadres en telefoonnummer van de klant. Dit vergroot de kans dat het pakket ook daadwerkelijk wordt afgeleverd.

Verpakkingsmateriaal

Verpakkingsfouten komen nog steeds veel voor. Verpakkingsmateriaal en -methode kunnen het risico op beschadiging verminderen. Het kost wat meer moeite, maar het is het waard. Wij raden kartonnen dozen aan als verpakkingsmateriaal. Waarom? De verpakking moet sterk genoeg zijn voor het gewicht van de inhoud. Om de kans op schade te beperken moet je de producten op de volgende manier verpakken. Beperk de ruimte tussen product en verpakking. Vul de ruimte tussen het product en de doos met piepschuim noppenfolie. Bedek de hoeken van de verpakking met extra tape. Als uw items kwetsbaar zijn of als u kleding verzendt, gebruik dan waarschuwingstape “niet knippen”. Gebruik sterke tape om te voorkomen dat de doos opengaat. Gebruik afplaktape van slechts 5 inch breed. Bij breekbare producten wordt aangeraden te werken met (golf) karton dat uit meerdere lagen bestaat. Wij waarschuwen u, want breekbare goederen zijn standaard uitgesloten van vergoeding in geval van schade, tenzij er een verpakkingsovereenkomst is gesloten met de vervoerder.

Similar Posts