Financieel

Overtuig banken dat u wel recht hebt op die lening

Een vervelend probleem waar veel mensen in de wereld tegenaan lopen: het niet ontvangen van een lening. Dit is erg vervelend als u bijvoorbeeld een onderneming wilt starten en daarvoor een bedrijfspand wil kopen. In deze blog wordt uitgelegd wat de oorzaak is en hoe het opgelost kan worden.  

Negatieve BKR 

Iedereen met een schuld heeft een negatieve BKR-registratie. Aan deze registratie kunnen banken inschatten hoeveel de lener in staat zal zijn aan rente te betalen, naast de afbetaling van die schuld en andere maandlasten. Het bedrag wat de lener per maand aan rente kan betalen is bepalend voor het bedrag wat geleend kan worden. Een BKR is voor de bank een zekerheid en voor de lener een bescherming. Maar zelfs als de schuld volledig is afbetaald zal de registratie nog 5 jaar blijven staan. De banken denken dan dat ze te maken hebben met een risicogeval, terwijl dit helemaal niet zo hoeft te zijn. Als u zeker bent van uw huidige financiële situatie en die in de toekomst, dan is een negatieve BKR verwijderen mogelijk, waarna u die lening toch af kunt sluiten.  

Terechte negatieve BKR  

We spreken over een terechte negatieve BKR-registratie als er twee of meer maanden een betalingsachterstand is geweest. De BKR wijst uit dat er niet alleen een schuld is, maar dat er ook betaalproblemen zijn. Hierdoor zullen banken weinig of helemaal geen geld willen uitlenen, of alleen tegen een hoge rente. Met zo’n registratie is het dus bijna onmogelijk om een goede lening te krijgen. Toch is een terechte BKR verwijderen ook mogelijk.  

Oplossing 

Het bemiddelingsbureau Dynamiet kan in gesprek gaan met de schuldeisers om te pleiten dat ze de negatieve BKR weghalen. Want als uw betalingsproblemen ver verleden tijd zijn en u heeft genoeg geld om te kunnen lenen, dan is de BKR een last in plaats een bescherming. Wanneer de negatieve BKR is verwijderd zult u weer een volle lening kunnen krijgen waarna het bedrijfspand gekocht kan worden en de onderneming van start kan gaan.  

Similar Posts