Ondernemen

Welk relatiegeschenk thema past bij jouw bedrijf?

Als je namens je bedrijf de relaties eens van leuke relatiegeschenken wilt voorzien, hoe bepaal je dan wat het beste bij jouw onderneming past?
– Overweeg of je veel wilt weggeven of juist exclusief wilt zijn. Dit is de basis van je eerste selectie.
– Bepaal je budget. Het kan altijd mooier, maar er hangt altijd een prijskaartje aan.
– Bepaal het doel van je actie. Is er een verhaal dat je over wilt brengen? Kies dan een bijpassend thema, liefst in overdrachtelijke zin, op basis van een kernwoord (sportief, luxe, betrouwbaar, avontuurlijk etc.)

We geven je een paar thema’s ter inspiratie.

Promotiemateriaal
Voor relatiegeschenken die in grote aantallen worden weggegeven als promotiemateriaal is het van belang dat de naam en logo van je bedrijf of activiteit prominent worden weergegeven op het geschenk(je). Het promotie artikel kenmerkt zich doordat het goedkoop en gemakkelijk in gebruik is. Een goed voorbeeld zijn pennen, sleutelhangers, lanyards en doosjes pepermuntjes. Deze zijn bij de grotere bedrijven in relatiegeschenken relatief gemakkelijk te bestellen.

Gadgets
Zoek je naar een artikel dat een iets minder goedkope uitstraling heeft en dat bij een offerte of kennismakingsgesprek kan worden gegeven, denk dan eens aan een gadget. Een leuke usb stick met je bedrijfslogo erop en een powerpoint-presentatie waarmee je je bedrijf of activiteit kunt introduceren. Zo kan de nieuwe relatie er eens naar terugkijken.
Ook een kleine speaker behoort tot de mogelijkheden.

Kunst
Wil je een bijzonder geschenk geven, bijvoorbeeld voor een jubileum of bedrijfsopening, dan zoek je iets bijzonders. Dit hoeft niet heel duur te zijn, maar zodra je je budget hebt vastgesteld kun je op zoek naar passende kunst.
Je kunt dan denken aan een bijzondere vaas of schaal. Kijk hiervoor eens bij Artihove. Hier kun je kunst op maat laten maken.
Een alternatief, vaak ook iets voordeliger, zijn beeldjes zoals de Cow Parade Collection. Dit zijn handbeschilderde koeienbeeldjes waarvan de grote versie op de internationaal georganiseerde kunsttentoonstellingen hebben gestaan. Er zijn zo’n 150 verschillende modellen waaruit je de meest passende kunt kiezen. Een mooie geschenkverpakking en een certificaat van de Cow Parade organisatie zijn inbegrepen. De Cow Parade collection is te zien bij Kadogalerie.

Eten en drinken
Tenslotte kun je kiezen voor een te consumeren relatiegeschenk. Hoewel dit voornamelijk rond de feestdagen wordt weggegeven, kun je met een goede fles wijn natuurlijk altijd een relatie blij maken.
Veel gegeven producten zijn wijn, kaasplankje, zalm en (met kerst) oliebollen. Het spreekt voor zich dat je per seizoen andere keuzes maakt.

Similar Posts