Trends Weetjes

5 tips voor een betere huid

Heb jij last van een onrustige huid, misschien zelfs met puistjes? Dan wil je daar waarschijnlijk het liefst zo snel mogelijk verandering in brengen. Dit kan gelukkig makkelijker dan je zou denken, namelijk met het aanpassen van je dieet en het gebruiken van de juiste acne producten, bijvoorbeeld van VIVE huidtherapie. Het is namelijk bewezen dat met een gezond en gebalanceerd voedingspatroon in combinatie met kwalitatief goede huidproducten je snel verbetering kunt merken. Wil je weten hoe je dat doet? Lees dan snel verder!

 

1. Eet meer producten met omega 3

Puistjes zijn in feite allemaal hele kleine ontstekingen in de huid. Om die reden kan het zeer heilzaam zijn om meer voedingsmiddelen met omega 3 te eten. Deze verminderen namelijk ontstekingen, en dus ook acne. Tegenwoordig eten we opvallend veel producten met veel omega 6, waardoor de meeste mensen een onbalans hebben in hun lichaam. Niet alleen acne is daar het gevolg van, maar ook chronische pijn en vermoeidheid. Doe je huid en je lichaam dus een plezier en slik omega 3 supplementen of eet 2-3 keer in de week vis.

 

2. Drink meer water

Een van de makkelijkste methodes om een betere huid te krijgen is het drinken van meer water. Hoe meer water je drinkt, hoe schoner je immers van binnen wordt. Je nieren filteren dan alle afvalstoffen uit je lichaam, en deze hoeven er vervolgens niet meer via de huid uit te komen. Je krijgt minder onzuiverheden, en veel mensen merken zelfs op dat hun rimpels verminderen. Een huid die rijk is aan vocht is immers strakker, en veel beter doorbloedt!

 

3. Gebruik de juiste producten

Om zeker te weten dat je precies de juiste producten voor jouw huid gebruikt kun je het beste een huidanalyse laten doen door een schoonheidsspecialist. Klop bijvoorbeeld aan bij VIVE huidtherapie (hierboven reeds genoemd) en laat hun je huid analyseren. Vervolgens hoor je wat het type acne of onzuiverheden is dat je hebt, en hoe je deze het beste kunt aanpakken. De combinatie van acnebehandelingen, de juiste voeding en goede crèmes resulteert vaak al in enkele weken in een mooiere huid.

 4. Eet minder suikers

Waar omega 3 ervoor zorgt dat je huid mooier wordt, doen suikers juist het tegenovergestelde. Zeker snelle suikers zoals snoep, koekjes en wit brood zijn funest voor je huid. Ze wakkeren namelijk ontstekingen aan, en zorgen voor een disbalans in je hormonen, met alle gevolgen van dien. Als jij graag een mooiere huid wilt doe je er dus slim aan ongezonde voeding met veel snelle suikers links te laten liggen. Je huid zal je dankbaar zijn!

5. Introduceer meer groenten in je dieet

Een gezonde huid begint bij een goed gevoed lichaam. Het is algemeen bekend dat we met zijn allen veel te weinig groenten eten, en als we ze eten dan worden ze doorgaans veel te lang gekookt. Maak dus eens wat vaker salades met rauwe spinazie, verwerk groenten in een smoothie of juice, en roerbak je groenten beetgaar in plaats van ze te koken. Ook dat kan namelijk allemaal bijdragen aan een betere huid!

 

 

Similar Posts