Business Ondernemen Trends Weetjes ZZP

3 tips om jouw verhuizing soepel te laten verlopen

Ga jij binnenkort verhuizen? Dan volgt een spannende tijd waarin best het een en ander geregeld moet worden. Je zult niet de eerste zijn die de verhuizing compleet onderschat, want het is bijna altijd meer werk dan je zou denken. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen die de verhuizing soepeler laten verlopen, waardoor je deze veel meer ontspannen beleeft. Welke dat zijn lees je in dit artikel. Lees ze door en doe er je voordeel mee!

Bestel de juiste inpakmaterialen

Je denkt nu misschien ‘hoe moeilijk kan het zijn om alles in te pakken?’. Echter, dit is een klus die niet alleen moeilijker is dan je denkt, maar ook veel meer tijd in beslag neemt dan je zou denken. Met een stuk of tien verhuisdozen kom je er niet, en dus heb je er veel meer nodig. Zo heb je best veel zaken die veel ruimte in beslag nemen, zoals kussens, je dekbed en je winterjas. Zo’n verhuisdoos is snel vol, en ze zijn heus niet zo groot als je zou denken. Dan zouden ze namelijk niet te tillen zijn. Zorg er daarnaast voor dat je voldoende beschermingsmateriaal hebt om breekbare spullen te beschermen. Denk aan bubbeltjesplastic of oude kranten. Beter teveel dan te weinig, want je wilt niet op het laatste moment terug naar de winkel moeten om meer te kopen, veel te stressvol.

Schakel hulp in waar nodig

Heb jij vrienden die je kunnen helpen met verhuizen? Top! Helaas is dat niet altijd te regelen, en is het daarom soms slim om een verhuisbedrijf in te schakelen. En dat is heus niet zo duur als je zou denken. Bij Student Verhuis Service leveren ze hun diensten werkelijk voor studentenprijsjes, waardoor de verhuizing een stuk goedkoper wordt dan je had gedacht. Voor dat prijsje komen ze met professionele verhuisbusjes en ander materieel, en staat er een heel team van ervaren verhuizers voor je klaar. Ze hebben zowel een verhuisbedrijf in Utrecht als in vele andere steden in Nederland, dus het maakt niet uit waar je ze wilt inschakelen. Student Verhuis Service staat door het hele land voor je klaar, en altijd met en glimlach en voor een super scherp tarief.

Begin op tijd en maak een to-do-list

Als je wilt dat de hele verhuizing soepel verloopt zijn er eigenlijk twee regels, namelijk: begin op tijd en maak een to-do-list. Op deze lijst zet je alles wat er moet gebeuren, van het wijzigen van je adres bij alle instanties (duurt vaak langer dan je denkt) en het overleggen met nieuwe bewoners over wat er achtergelaten mag worden. Schrijf werkelijk alles op wat er in je opkomt, zodat je niets kunt vergeten. Ook voor de dag van de verhuizing zelf is het fijn om een planning te maken. Welke meubels moeten waar komen te staan? Hoe laat heeft iedereen pauze en moet er voor lunch worden gezorgd? Allemaal dingen om rekening mee te houden. Als je op tijd begint en alles helder op papier hebt staan kan er absoluut niets misgaan, en geniet je binnen de kortste keren van je nieuwe woning.

Similar Posts