Business Ondernemen Weetjes

8 creatieve manieren om de waardering van werknemers te tonen

Medewerkers zijn essentieel voor zakelijk succes. Er is een team voor nodig om een ​​bedrijf van de grond te krijgen, en bedrijfseigenaren met de meest getalenteerde werknemers hebben meestal het meeste succes. Het vinden en aantrekken van het juiste talent vereist meer dan geluk. Een van de beste manieren om toptalent aan te trekken, is door uw medewerkers goed te behandelen. Behandel uw mensen als mensen en beloon ze waar nodig.

  1. Gebruik een corporate gamification-systeem.

Elk personeelslid kon taken van zijn keuze claimen en zou na voltooiing de puntenwaarden ontvangen die aan de taken zijn gekoppeld. Deze punten kunnen door personeelsleden worden ingewisseld bij een zakelijk beloningsportaal voor alles, variërend van een extra vakantie tot thuiswerkdagen, naar door het bedrijf betaalde permanente educatie. Het is één ding om werknemers te waarderen op een manier die voor u logisch is, maar dankzij het gamification-platform dat we gebruikten, konden mensen gewaardeerd worden op een manier die voor elk individu het meest betekenisvol was.

  1. Laat medewerkers ‘rekwisieten’ geven en ontvangen.

Bij veel bedrijven tonen we graag regelmatig waardering en erkennen we medewerkers voor hun werk. De manier waarop we dit doen is dat we elke vrijdag aan het eind van de dag wat tijd vrijmaken om rekwisieten te geven tijdens onze ‘TGIF-bijeenkomst’. . ‘ Iedereen in het team kan ‘rekwisieten’ geven aan iemand anders in het team, wat een sfeer van waardering, respect en teamwerk bevordert. Het is een tijd om collega’s te erkennen voor hun prestaties en bijdragen die week voor de groep en ze te laten zien respect voor hard werken en iets geweldigs hebben gedaan.

  1. Geef ze te eten.

Breng donuts binnen of organiseer een pizzaparty tijdens de lunch op het geld van het bedrijf. Of geef Sinterklaas chocolade met Sinterklaas. Mensen … houden ervan om te eten te krijgen. Dit soort beloning brengt niet alleen je kantoor samen [en] … versterkt hun interpersoonlijke relaties, maar het heeft ze ook allemaal het gevoel gewaardeerd te worden.

  1. Druk uw dankbaarheid uit op sociale media.

We herkennen onze medewerkers op hun verjaardagen en jubilea op onze sociale kanalen. Elke post zal een foto bevatten en iets dat de bijdrage van die medewerker aan de organisatie benadrukt of een interessant feit dat hun collega’s en anderen misschien niet van hen af ​​weten.

  1. Verbind beloningen met uw bedrijf.

Een keer per maand presenteert elk team (marketing, ondersteuning, product, enz.) Wat we in de loop van de maand hebben bereikt, en vervolgens stemmen we allemaal over welk team de grootste impact heeft gehad op onze jaarlijkse doelen. Het winnende team krijgt de keuze tussen een ervaring met een lokale handelaar of een donatie aan een non-profitorganisatie. De eerste keer dat mijn team won, bezochten we een minigolfbaan in de buurt, gevolgd door een diner in een tacowinkel. Het team dat vorige maand won, besloot in hun naam een ​​donatie te laten doen aan een goed doel. Het is een geweldige manier om waardering te tonen voor medewerkers en tegelijkertijd een nauwere band met de klanten die we bedienen.

 

  1. Delegeer een teamprijs.

Met het doel om de erkenning van hoger geplaatste personeelsleden naar beneden te duwen, zet het nieuw aangekondigde programma Cash Me at My Best teamleden in de schijnwerpers die tijdens [ons] drukke seizoen hun uiterste best doen. Medewerkers die worden herkend, ontvangen een e-mail met een beschrijving van waarom ze worden erkend, evenals een ‘WEC Cash’-aanbetaling, die op elk moment tijdens het drukke seizoen kan worden ingewisseld voor een cadeaubon. Deze’ aanbetalingen ‘worden vervolgens gedeeld tijdens de wekelijkse personeelsvergadering van het bedrijf om de erkenning openbaar te maken en positieve team moreel tijdens de duur van het drukke seizoen.

  1. Bied fitnessmogelijkheden aan.

Sinds de opening van ons fitnesscentrum in januari 2018 hebben veel teamleden grote vooruitgang geboekt om gezonder te leven. Een teamlid verloor meer dan 40 kilo in minder dan een jaar, waardoor hij nieuwe kleding kon kopen bij reguliere warenhuizen. Hij dient als een inspiratie voor veel andere teamleden die proberen hun gezondheid en welzijn te verbeteren.

  1. Geef medewerkers extra vrije tijd.

Ik denk dat de meest waardevolle manier om een ​​werknemer vandaag te herkennen, door tijd is – dat wil zeggen, vrije tijd, tijd om iets anders te doen dan werk. Het kan een gezin zijn, een hobby, een liefdadigheidsinstelling of een korte vakantie.

Similar Posts