Trends Weetjes

Zo overleef je de kantoortuin

Werkte jij pre-corona in een kantoortuin? En ben je net heerlijk gewend aan de rust van je eigen thuiskantoor? Dan kan het een grote stap zijn om weer terug te moeten naar de kantoortuin, waar iedereen uit enthousiasme het hele kantoor bij elkaar schreeuwt. Jullie hebben immers elkaar maanden niet in het echt gezien. Wil jij weten hoe je de kantoortuin kan overleven. Dan geven wij je hier een aantal tips.

Wat is een kantoortuin? 

Een kantoortuin een ruimte waar verschillende bureaus staan en waar elke werknemer mag zitten, gaan en staan waar zij willen. Het is ontstaan in Duitsland in 1950. Pas in 1970 stroomde de bekendheid richting de rest van West-Europa. De kantoortuin was een reactie op de gedachten van de democratisering, een beweging wat het vergroten van inspraak in een bedrijf zou moeten vergroten. Met een kantoortuin werd gedacht dat de productiviteit zou verhogen, omdat iedereen bij elkaar kon langslopen. Echter is de productiviteit aanzienlijk omlaag gegaan. En dat is ook niet zo gek. Er zitten namelijk behoorlijk wat nadelen aan een kantoortuin.

Nadelen van een kantoortuin

De kantoortuin is top voor mensen met een concentratie van staal. Wanneer je achteraan stond bij het uitdelen van concentratie, is een kantoortuin je grootste angst. Er zijn namelijk ontelbaar veel factoren die als afleidend beschouwd kunnen worden. Alleen het langslopen van een collega naar het toilet, kan er al voor zorgen dat jij uit je concentratie wordt gehaald. Dit is dan ook significant terug te zien aan de productiviteit van de werknemers. Wil je hier wat aan doen? Lees dan verder. 

Oplossingen voor de kantoortuin

Allereerst wil je niet afgeleid worden door onnodige factoren. Schuivende stoelen zorgen voor overlast, dit kan je voorkomen door rubber doppen en stoelpoot beschermers onder de stoelen te plaatsen. Dan is dit al verholpen. 

 

Daarnaast kun je geluidswerende schutting plaatsen tussen de verschillende werkplekken en stille ruimtes maken. Je kan ook stilte uren creëren waarbij iedereen zich volledig focust op het werk. Natuurlijk kun je ook zelf het heft in hand nemen, door een noise canceling koptelefoon op te zetten. Dit zijn allemaal middelen voor een tijdelijke oplossing.

 

Ben jij er klaar voor om een kantoortuin te overleven?

 

Similar Posts