Business Ondernemen Weetjes ZZP

Weet jij al wat een ontwikkel assessment is?

Weet jij al wat een ontwikkel assessment is?

Als ondernemer moet je constant blijven ontwikkelen. De lat ligt telkens hoger en ook verwachtingen blijven stijgen. Van professionals wordt steeds meer verwacht terwijl de wereld om ons heen veranderd. Het kan lastig zijn om hierin mee te veranderen. Maar door te werken aan persoonlijk leiderschap kun je werken aan een duurzame performance. Dat zijn dingen die je leert tijdens een ontwikkel assessment.

Wat is persoonlijk leiderschap?

Persoonlijk leiderschap wordt door verschillende mensen en organisaties op hun eigen manier gedefinieerd. Maar een omschrijving waar ik het wel mee eens ben is de volgende. Het gaat om een aantal krachten die iedere professional succesvol maakt. Dit zijn veerkracht, daadkracht, denkkracht, sociale kracht en veranderkracht. Dit gaat dus over het omgaan met druk, weerstand en tegenslag, het omzetten van ideeën in actie, probleemoplossend vermogen, vaardig samenwerken en het meeveren met veranderingen.

Hoe werkt een ontwikkel assessment?

Een goed ontwikkelassessment begint met een persoonlijke intake. In de intake wordt gekeken naar de functie- en organisatiecontext waar je je in bevind. Ook wordt er gekeken naar persoonlijkheid, intellectuele aanleg en vooral drijfveer. Samen wordt er onderzocht welk gedrag en welke vaardigheden iemand effectief en krachtig maken. Door veel feedback te geven krijg je meer inzicht in jezelf en je vaardigheden. Zo wordt er samen ontdekt waar je kwaliteiten liggen en waar je nog kunt ontwikkelen. Op basis hiervan wordt uiteindelijk een advies en persoonlijk ontwikkelplan opgesteld waar je mee aan de slag kunt om jezelf nog verder te ontwikkelen. Persoonlijk leiderschap gaat dus niet alleen om een leidinggevende rol, maar om volledige persoonlijke groei.

Waar kan ik dit doen?

Als je al werkt kun je hiervoor naar verschillende organisaties die je hierbij helpen. Een organisatie die ik erg kan aanbevelen is Verschoor & Oudshoorn. Wanneer je nog studeert zijn er vaak opties binnen de opleiding om een persoonlijk leiderschap traject te volgen als extra cursus.

Similar Posts