Trends Weetjes

Waarom is een elektrisch zonnescherm beter?

Eerst zoeken we naar een woning met een tuin op het zuiden voor de zon, vervolgens klagen we dat het veel te heet is op het terras. Er valt eigenlijk altijd wat te klagen. Ook een zonnescherm kan rekenen op kritische noten. Toch zijn deze klachten eenvoudig op te lossen want een elektrisch zonnescherm is beter, wat ons betreft veel beter zelfs. Neem het niet van ons aan, lees verder voor meer informatie over elektrische zonneschermen.

 

Heb je al een zonnescherm?

Als je reeds in het bezit bent van een goed zonnescherm dan zit je niet te popelen om weer een flink bedrag te spenderen. Gelukkig kun je motoren voor zonneschermen los aanschaffen van het scherm. Somfy maakt motoren die werken met alle gangbare schermen van diverse merken. Wil je een elektrisch zonnescherm kopen? Dan is de keuze dus enorm want je bent niet gebonden aan een specifiek merk of type. Controleer uiteraard vooraf wel of het scherm en de aansturing in combinatie mogelijk zijn. Denk aan een zeer groot scherm waarvoor een sterke motor vereist is. Voor zowel mensen met of zonder zonnescherm zijn er dus opties.

 

Herken je deze problemen?

Een zonnescherm is een luxe artikel, het is geen eerste levensbehoefte. Maar als je een mooie tuin hebt dan is het natuurlijk wel jammer dat je tot na zonsondergang moet wachten om te genieten van de tuin. Zonwering biedt uitkomst, maar zoals altijd zijn ook hier weer enkele obstakels om te overwinnen. Denk bijvoorbeeld aan:

 

  1. Op de momenten dat je wilt genieten van je terras zijn de tegels zo heet dat neerlaten van het scherm niet veel verschil maakt.
  2. Het is een dag met wisselvallig weer. Moet je vandaag wel of niet het scherm neerlaten? Je wilt niet dat een stevige wind onder het scherm duikt en schade aanricht.
  3. Iedere dag wordt het zonnescherm gebruikt tot die twee weken dat je op vakantie gaat. Inbrekers zien dit en slaan zo hun slag.

 

Dit zijn drie voorbeelden van ergernissen, je kunt zelf vast nog meer bedenken. Hoe lost een elektrisch zonnescherm deze uitdaging op?

 

  • Stel een timer in die het zonnescherm een uurtje eerder laat openen. Als je op je terras wilt plaatsnemen dan is de temperatuur lekker aangenaam. Dit werkt in de ochtend, in de middag, in de avond, als je thuis bent of niet.
  • Terwijl je op bezoek bent bij iemand anders steekt er een storm op. Je hebt het zonnescherm thuis uitgeklapt, ga je snel naar huis? Dat is niet nodig want de Somfy windmeter aan de gevel geeft het elektrisch zonnescherm een seintje om te sluiten. Kijk voor alle accessoires op de website van Somfy België voor meer informatie én inspiratie.
  • Een bijkomend voordeel van automatisering is de voorspelbaarheid. Als je deze handelingen iedere dag op dezelfde wijze uitvoert dan ziet de woning er altijd bewoond uit. En dat is zeker een vorm van inbraakpreventie naast andere maatregelen om inbrekers te weren.

 

Een zonnescherm is goed, een elektrisch zonnescherm is nog beter. Voor iedereen zullen er unieke voordelen zijn en voor alle situaties is er een passende oplossing te bedenken.

Similar Posts