Carriere

Verschillende testen voor opleidingen of bedrijven

Ben je op zoek naar een MBO of HBO niveau opleiding en wil je weten wat de AMN test kan betekenen voor jouw plaatsing? AMN is het toetsingskader van het ministerie van OCW (Onderwijs Cultuur en Wetenschap). De AMN talentscan geeft een advies over welke school bij je past of je een goede kans maakt om succesvol af te studeren. Daarnaast geeft een HFM assessment weer wat je persoonlijkheid is en hoe intelligent je bent. Bedrijven gebruiken deze test in verschillende branches bij sollicitaties. 

Wat houdt een AMN talentscan in?

De AMN test bestaat uit twee delen. Het eerste deel is het onderzoek kan thuis of op school gevoerd worden (bijvoorbeeld met behulp van videoconferencing). Tijdens dit online onderzoek wordt er gekeken of je bij een MBO of HBO opleiding past en hoe goed je kansen zijn om succesvol af te studeren. Het tweede deel is het afnemen van de AMN test.

Tijdens het uitvoeren van de AMN test worden er 3 verschillende onderdelen behandeld. Deze staan hier onder elkaar:

  • Cognitieve capaciteit
  • Persoonlijkheidstest
  • Competenties

Je kunt de test zien als een intake voor de aanmelding van een gewenste school. Zo kan de school zien of je bij de opleiding past. Zou je graag een keertje willen oefenen voordat je de echte AMN test moet afnemen? Dat kan! Je kan op verschillende websites testen kopen om hiervoor te oefenen. 

De HFM assessment

De HFM assessment wordt gebruikt bij sollicitaties van verschillende bedrijven en branches. Op deze manier komt het bedrijf er op een snellere en betere manier achter wie je bent, over welke talenten je beschikt of hoe intelligent je bent. Op basis van deze test, maken zij een overweging of je geschikt bent voor het bedrijf en de desbetreffende functie waarvoor gesolliciteerd hebt. 

 

Een HFM assessment bestaat uit twee verschillende tests. De SIT (Specifieke Intelligentie test) test en de VIT (Volledige Intelligentie test) test.  

 

Wat kun je verwachten in welke test:

  • SIT: Figuurreeksen, cijferreeksen, analogieën, logisch redeneervragen
  • VIT: rekenvaardigheden, cijferreeksen, analogieën, redeneervragen

 

Voor beide testen kun je het beste een aantal keren oefenen. Dit heeft namelijk veel voordelen op het moment wanneer je deze test voor een bedrijf moet uitvoeren. Zo ben je voorbereid en kun je sneller en beter anticiperen op de vragen die er gesteld worden en wat er precies moet gebeuren.

 

Op de website van Hellotest kun je veel verschillende oefentesten vinden. 

 

Similar Posts