Ondernemen Weetjes

Maak kennis met de eindeloze mogelijkheden van betonmallen

Betonblokken zijn vormvaste, duurzame en zeer sterke elementen die je voor veel verschillende toepassingen kunt inzetten, in het bijzonder voor het bouwen van niet-dragende of dragende constructies. Daarbij kun je denken aan keldermuren, funderingen, stallenbouw en andere toepassingen binnen de industriële of de agrarische sector. Betonblokken zijn gemakkelijk te produceren met BETONBLOCK® betonblokmallen in uiteenlopende afmetingen en vormen, die worden gemaakt van hoogwaardig constructiestaal. De praktische deelwanden maken het mogelijk om meerdere kleine blokken in een betonblokmal te maken of een betonblok te storten in een andere gewenste vorm. Verder zijn er met de betonmallen ook zogeheten betonnen barriers en Tetrapods te produceren.

 

Bescherming voor wegwerkers 

Betonnen barriers bieden perfecte oplossingen om bescherming en veiligheid te bieden aan weggebruikers en wegwerkers. Daarnaast lenen ze zich goed om het verkeer in dorpen en steden in goede banen te leiden. De barrières van beton zijn te maken met de daarvoor bedoelde barrier-mallen. Omdat je met de mallen identieke modulen kunt produceren, ontstaan er altijd robuuste barriers die perfect lijnen. Wanneer er wegwerkzaamheden plaatsvinden, komen de betonnen barriers goed van pas bij het scheiden van de rijstroken. Naast het reguleren van verkeersstromen, bieden de betonnen barriers bescherming aan wegwerkers. Achter de solide en massieve betonnen beschermmuren zijn zij in staat om hun werkzaamheden veilig uit te voeren.

 

Innovatieve golfbrekerelementen

Omdat ook binnen de kusttechniek steeds vaker betonnen toepassingen worden ingezet, zijn er tegenwoordig speciale mallen op de markt voor de productie van Tetrapods. Dit zijn innovatieve, state-of-the-art ontworpen golfbrekerelementen. Met één betonmal zijn Tetrapods te produceren in verschillende maten. De vorm – die zorgt voor een betere golfbreekfunctie – is een van de belangrijkste kenmerken van de Tetrapod. Conventionele golfbrekers zoals basaltblokken en keien kunnen makkelijk verschuiven als gevolg van de golfkrachten. Tetrapods zijn op zo’n manier ontworpen dat de gebroken golven niet recht tegen het betonnen element aangaan, maar daar omheen stromen. Doordat de kracht van het inkomende water afneemt, verliezen de golven hun impact. 

 

Bestrating voor grote buitenterreinen

Ook de mallen voor betonplaten mogen niet onbelicht blijven. Als die op de juiste manier op een geschikte ondergrond worden gelegd, zullen betonplaten niet verzakken. Daarom worden ze in Nederland al meer dan vijftig jaar gebruikt om bedrijven en boerderijen van bestrating te voorzien. Betonplaten zijn namelijk zeer geschikt om grote buitenterreinen, loodsen en parkeerplaatsen te bestraten. Ze zijn immers zijn makkelijker én sneller te leggen dan klassieke klinkers. Omdat de platen weer eenvoudig zijn te verwijderen, blijft de bodem bovendien toegankelijk voor het leggen en onderhouden van kabels en leidingen. Dat maakt de betonplaten tot het ideale materiaal voor zowel permanent als tijdelijk straatwerk. 

Similar Posts