Ondernemen

Ik zou het graag willen zoals jij dat ook kunt

Ik kom het regelmatig tegen dat ik iemand iets zie doen en waarbij je met verwondering kijkt hoe iemand dat doet. Heb jij dat ook wel eens? Dat heeft me gefascineerd en daar wilde ik meer van weten. Dus dacht ik hoe kom ik nou achter dat geheim? Dat heeft me veel halsbrekende toeren gekost, maar nu ben ik er achter. Ik moet naar die persoon toe gaan en gewoon vragen hoe het zit. Zo gezegd, zo gedaan. En wat blijkt? Dacht ik eerst dat iemand dat niet leuk, blijkt het ineens dat de persoon in kwestie het juist leuk vind dat iemand belangstelling heeft voor zijn expertise. Dat was een enorme eyeopener. 

In de wereld van deskundigen heet dat moduleren

Als je er instaat dat je van iedere persoon kunt leren, dan ga je anders naar de zaken kijken. Je bemerkt dat je opeens dingen waarneemt die je anders over het hoofd ziet. Dat is frappant, normaal zie je het niet, maar als je er aandacht aan geeft bemerk je dingen die je ander niet had opgemerkt. Met een training leveranciersmanagement is dat net zo. Iedereen denkt dat het zo’n vaart niet zal lopen en dat je zomaar alles uit de relatie haalt. Totdat je iemand tegenkomt die het goed voor elkaar heeft. Dan bemerk je bij jezelf dat je hebt liggen slapen en dat de wereld doordraait en jij bleef doen wat iedereen deed. Mooi is dat! In vaktermen noemen we dat moduleren.

En dan ben je er nog niet

Laatst heb ik iemand gevolgd met een heel interessante hobby. En daar hoort ook bij dat deze persoon iets bijzonders kon. Iets wat niemand anders kon. Toen ik dat zag, ben ik naar de persoon gegaan en vroeg ik hoe zij dat deed. Nou gewoon! Dat bleek in de praktijk nog niet zo makkelijk. Het was namelijk een hele kluif om dat ook te kunnen. Veel oefenen en veel op je bek gaan dat was het advies. Ik ben er aan begonnen en ik ben een stukje verder, maar het was niet makkelijk om het te doen. Succes ermee, als je het ook wilt doen.

Similar Posts