Weetjes

De voor -en nadelen van koffiedrinken op je werk

Weet jij al wat een ontwikkel assessment is?

Of je je dag er nu mee begint of dat het een lekker pauze momentje is, een kopje koffie is bijna niet meer te missen op werk. Op kantoor staat vaak een koffiemachine, maar de thuiswerkers houden vaak ook van een goed bakje. Maar wat zijn nu eigenlijk de voor -en nadelen van koffiedrinken tijdens je werk?

Voordelen van koffiedrinken op werk

Wanneer je tijdens je werk een kopje koffie drinkt, denk je er misschien niet over na welke voordelen hieraan vastzitten. Toch zijn er wel een aantal fijne voordelen aan het drinken van koffie en wij zullen die voor je uitlichten.

Productiviteit

De cafeïne die in koffie zit helpt je beter te concentreren en focussen. Deze twee dingen zorgen er weer voor dat je erg productief wordt. In de middag krijgen de meesten van ons een dipje. Koffie helpt in dit geval goed om weer wat meer energie te krijgen en je werkdag goed af te maken. Ook helpt koffie om dingen beter te onthouden, dus koffie heeft ook een positief effect op het geheugen.

Sociaal momentje

Wanneer je op kantoor werkt, ga je de momenten bij de koffiemachine steeds meer waarderen. Je maakt hier namelijk een gezellig praatje met één van je collega’s of komt onderweg mensen tegen. Of misschien vul jij thuis je koffiebonen wel bij, zoals Illy koffiebonen, en maak je ondertussen een praatje met iemand uit je huishouden. Een heerlijk, sociaal momentje dus.

Nadelen van koffiedrinken op werk

Helaas zitten er ook een aantal nadelen aan het drinken van koffie op je werk. Hier denken we misschien ook niet altijd over na, maar zouden we wel meer moeten doen. We vertellen je welke nadelen er vastzitten aan het drinken van koffie op je werk.

Verlagen van vitaliteit

Je wil natuurlijk iedere dag fit en gezond op werk aankomen. Helaas zorgt koffie er wel voor dat je je minder vitaal voelt. Je voelt je minder krachtig en energiek op den duur. Als je je vitaal voelt, ga je met meer plezier en energie naar je werk. Het is dus goed om af en toe dat kopje koffie te vervangen door een kopje thee of water.

Verslavend

Hoe lekker een kopje koffie ook is, het werkt ook erg verslavend. Het is vervelend om afhankelijk te zijn van koffie, maar let wel goed op: als je in één keer stopt met koffiedrinken, kan het weer zo zijn dat je hevige hoofdpijn krijgt. Ook krijg je dan last van vermoeidheid en word je prikkelbaar, iets wat je liever niet op werkt hebt. Bouw het daarom rustig af en drink niet meer dan vier koppen koffie per dag.

Slapeloosheid

Cafeïne heeft op iedereen een ander effect. De één kan er heel goed tegen, de anders kan beter geen kopje koffie meer drinken na 5 uur. Als je erg gevoelig bent voor cafeïne, kan het lijden tot slapeloosheid. Dit is niet iets wat je wil wanneer je de volgende dag om 9 uur moet beginnen met werken. Doe dus rustig aan met koffiedrinken en kijk goed naar wat cafeïne precies met je doet.

Similar Posts