Weetjes

5 verschillende manieren om jouw magazijn te optimaliseren

Het geheim achter een goedlopend bedrijf is goede logistiek in het magazijn. Dit zorgt namelijk voor tijdswinst, meer efficiëntie en een verhoging van de productiviteit. Hier lees je hoe jij jouw magazijn optimaliseert.

Zorg dat de orderpickers de magazijn indeling goed kennen.


Je bespaart veel tijd als de orderpickers precies weten waar ze voor welke producten moeten zijn. Hier kun je voor zorgen door bijvoorbeeld borden te plaatsen en labels op de verschillenden stellingen te plakken. Je zult al snel merken dat de efficiëntie binnen het bedrijf omhoog schiet.

Zorg voor goede apparatuur

Investeren in hoogwaardige apparatuur is een belangrijke factor om de werkomgeving te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan goede beeldschermen en barcodelezers. Hierdoor zullen er minder fouten worden gemaakt en win je ook tijd. Maar ook op de lange termijn zul je hiervan profiteren, omdat alles simpelweg langer meegaat.

Benut alle ruimte uit het magazijn

De vloer van je magazijn staat ongetwijfeld vol met stellingen of andere systemen, maar kijk eens omhoog, want waarschijnlijk is daar genoeg ruimte voor meer opslag. De perfecte oplossing hiervoor is een mezzanine Zo’n vloer wordt op maat gemaakt en creëert enorm veel extra opslagruimte.

Een logische indeling

Dit klinkt misschien vanzelfsprekend, maar het is van groot belang. Wanneer je je opslagsysteem inricht, is het belangrijk dat je rekening houdt met de bestelfrequentie van producten. Het kan dus erg handig zijn om de bestelfrequentie regelmatig in kaart te brengen om zo een goed overzicht te krijgen van welke producten het best op welke plek kunnen liggen. Zo leg je de goederen die veel besteld worden op een snel te bereiken plek. Valt het je op dat bepaalde producten vaak samen worden besteld? Dan kun je die bij elkaar plaatsten in het magazijn.

Duidelijke taakomschrijving

Zorg dat alle magazijnmedewerkers duidelijk weten wat hun taak is, maar ook dat ze op de juiste functie staan. Zo zullen medewerkers met veel ervaring van goederenontvangst die taken preciezer uitvoeren dan werknemers met minder tot geen ervaring op dat gebied. Goede kennis van zaken zorgt dus voor efficiënt werk.

 

Similar Posts