Business Ondernemen Trends Weetjes ZZP

Wat is de EIA: en hoe helpt dit mij te verduurzamen?

Ben je op zoek naar manieren om jouw bedrijf te verduurzamen? Een van de mogelijkheden die je hebt is het toepassen van LED bedrijfshalverlichting en andere soorten duurzame verlichting. Een van de manieren om te profiteren van verduurzamen is door gebruik te maken van de EIA. Wat is de EAI precies en hoe helpt dit jou als bedrijf om te verduurzamen? Op deze pagina ontdek je alles wat je moet weten.

Dit moet je weten over de EIA

EIA is de afkorting voor Energie-Investeringsaftrek: het is een fiscale aftrekregeling dat financieel voordeel biedt aan bedrijven die investeren in het verduurzamen van hun bedrijf. Denk hierbij aan het aanschaffen van energiebesparende bedrijfsmiddelen. Onder andere het toepassen van LED magazijnverlichting of duurzame verlichting elders in het pand is hier een voorbeeld van. Wanneer je kiest voor het vervangen van de oude verlichting voor nieuwe, duurzame verlichting kom je in aanmerking voor de EIA.

De EIA biedt de mogelijkheid om naast de afschrijving een extra bedrag af te trekken van de winst. In 2022 bedraagt de aftrek 45,5%. Er zijn een aantal voorwaarden verbonden aan de EIA. Je komt alleen in aanmerking als je voldoet aan deze voorwaarden:

          Je besteedt minimaal €2.500 aan het energiebesparende bedrijfsmiddel;

          Het bedrijfsmiddel is niet eerder gebruikt;

          Het bedrijfsmiddel staat op de energielijst;

          Het is niet mogelijk om voor hetzelfde bedrijfsmiddel zowel EIA als milieu-investeringsaftrek te krijgen.

Hoe verduurzaam je jouw bedrijf met EIA?

Het is mogelijk om gebruik te maken van de EIA voor het plaatsen van een LED-verlichtingssysteem.  Dankzij de Energie-Investeringsaftrek is het een stuk aantrekkelijker om jouw bedrijf te verduurzamen. Ga je jouw verlichting vervangen met LED verlichting van Prolumia.nl? Dan moet je binnen 3 maanden een melding doen bij RVO.nl, waarna je een ontvangstbevestiging krijgt. Vervolgens kun je de EIA aangeven wanneer je de aangifte doet. 

 

Similar Posts