Ondernemen

Waarom is veiligheidskleding belangrijk bij het lassen?

Dampen, vlammen, rondvliegende projectielen, extreme omgevingen, dit zijn slechts enkele van de gezondheidsrisico’s van lasapparatuur. Met hulp van speciale laskleding kun je deze gevaren waar mogelijk uitsluiten en erop vertrouwen dat het welzijn van je werknemers wordt beschermd.  Hieronder 3 redenen waarom het zo belangrijk is om de juiste veiligheidskleding te verstrekken aan je werknemers.

Bescherming tegen hoge temperaturen

Tijdens het lassen wordt gewerkt met zeer hoge temperaturen. Het is daarom dan ook zeer belangrijk om de juiste veiligheidskleding te dragen tijdens het lassen. Zorg ervoor dat je werknemers zo veilig mogelijk hun werk kunnen doen door ze te voorzien van vlamvertragende kleding, handschilden, lashandschoenen, schorten en laarzen om ze te beschermen tegen hitte, brand, elektrocutie en brandwonden. Want hoe veiliger de werknemers zich voelen, hoe beter ze hun werk kunnen doen.

Blootstelling aan dampen en gassen

Overmatige blootstelling aan lasrook en gassen kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen zoals ademhalingsproblemen, kanker, spraak en bewegingsstoornissen. Blootstelling aan dampen en gassen kan worden beheerst door de volgende veiligheidsmaatregelen in acht te nemen. Een van de meest effectieve beschermingsmiddelen is het dragen van een masker tijdens het lassen. Er zijn vele soorten uitrusting die kunnen worden gebruikt om de werknemers te beschermen. Wat ze precies nodig hebben hangt af van het soort laswerk dat er gedaan wordt. Ongevallen zijn moeilijk te voorzien en daarom is het essentieel om erop voorbereid te zijn met de juiste beschermende veiligheidskleding. Als er onvoldoende bescherming wordt geboden en werknemers ziek worden, kan dit op de lange termijn leiden tot lange periodes van inconsistentie en stilstand. Uiteindelijk heeft dit gevolgen voor de productie en omzet van je bedrijf.

Beter imago voor je bedrijf

Het niet naleven van de veiligheidsvoorschriften kan niet alleen leiden tot een slecht bedrijfsimago, maar als werknemers ziek worden of gewond raken, ben je ook direct verantwoordelijk, met al zijn gevolgen van dien. Daarom is het verstrekken van veiligheidskleding aan je werknemers van uiterst belang. Door betere werkomstandigheden te creëren voor je werknemers laat je zien dat je ze waardeert, waardoor ze hun werk beter zullen doen. Op deze manier geef je een boost aan je imago als bedrijf.

 

 

Similar Posts