Ondernemen

Verschillende eigenschappen van vier soorten opvulmaterialen

Als je regelmatig kwetsbare artikelen verstuurd, wil je er natuurlijk zeker van zijn dat deze veilig aankomen. Om hier zeker van te zijn is er opvulmateriaal wat je in de verzenddoos kunt stoppen. Dit zorgt voor sterke dempingsbescherming en voorkomt het verschuiven van het artikel. Er bestaan veel verschillende soorten opvulmaterialen, waardoor een keuze maken lastig kan zijn. Ben je benieuwd naar de eigenschappen van verschillende soorten opvulmaterialen? Lees dan verder en kom erachter!

Opvulpapier

Opvulpapier is ook wel beter bekend als kaftpapier. Het is een milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal en in de meeste gevallen recyclebaar. Daarnaast is het antistatisch en vrij van zuren en chloor, hierdoor is het een geschikt materiaal om documenten of foto’s mee te verpakken. Naast standaard kaftpapier, bestaat er ook corrosiebestendig papier. Dit papier voorkomt roestvorming bij het verzenden van metalen onderdelen.

Papiersnippers

Voor het verzenden van artikelen in kleine pakketten zijn grote stukken opvulling niet geschikt. Papiersnippers zijn in deze situatie een goede oplossing, omdat je deze gemakkelijk kunt doseren. Ook bij papiersnippers wordt er in het productieproces geen gebruik gemaakt van zuren en chloor. Daarnaast zijn ze volledig recyclebaar. Papiersnippers zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals: groen, blauw, roze en geel. Als je kiest voor jouw bedrijfskleuren, kan jouw branding zelfs doorvoeren in het opvulmateriaal!

Opvulchips

Opvulchips worden gemaakt van polystyreenschuim zijn al jarenlang een erg populair verpakkingsmateriaal. Nu duurzaamheid steeds belangrijker wordt, neemt de populariteit van dit materiaal af. Dit komt doordat de chips niet biologisch afbreekbaar en slecht te recyclen zijn. Hoewel er milieuvriendelijke alternatieven zijn, kiezen veel mensen voor een ander verpakkingsmateriaal. Dit komt doordat deze alternatieven veel duurder zijn dan de originele chips. Een ander nadeel is dat de chips veel opslagruimte vergen en niet duurzaam zijn voor verzending.

Luchtkussenzakjes

Luchtkussenzakjes zijn gemaakt van polyethyleen zakken die gevuld worden met lucht. Het voordeel aan deze zakjes is dat ze lichtgewicht zijn en weinig opslagruimte nodig hebben. Toch zitten er ook nadelen aan. De apparatuur om de zakjes op te blazen is erg kostbaar en het materiaal is slecht recyclebaar.

Laat je adviseren

Ieder opvulmateriaal heeft zijn andere eigenschappen en sommige zijn voor het ene artikel wel geschikt en het andere niet. Het is dus belangrijk dat je uitzoekt waar het opvulmateriaal voor jou aan moet voldoen. Wil je opvulmateriaal bestellen? Neem dan een kijkje op de website van Rotimshop en ontdek de mogelijkheden. Heb je een vraag of wil je meer informatie over een product? Neem dan contact op en laat je adviseren.

Similar Posts