Business

Van je kantoor een betere werkplek maken

Je gevoel, motivatie, mentale gezondheid en productiviteit worden allemaal beïnvloed door de omgeving waarin je werkt. Werknemers die hun dagen in een saai kantoor met onvriendelijke collega’s moeten doorbrengen, zullen waarschijnlijk niet het vertrouwen of werkplezier hebben om te zeggen wat ze denken. Daarom is het belangrijk voor het succes van je bedrijf om ervoor te zorgen dat het een goede werkplek is. Er zijn veel manieren om van je kantoorruimte een betere werkplek te maken. Wat snacks, een waterdispenser en een koffiezetapparaat kunnen de eenvoudigste manier zijn om je kantoor te verbeteren.

Creëer een hygiënische en gastvrije werkomgeving

Je hoeft geen getrainde psycholoog te zijn om te weten dat wanneer je humeur over het algemeen beter zal zijn op een fijne, comfortabele en plezierige plek,. Dit geldt zowel thuis als op het werk. Ruim alle rommel en kapotte apparatuur op, vervang lampen die niet helder genoeg zijn en airconditioning of verwarmingen die niet goed werken. Het kopen van nieuwe, comfortabele meubels, planten en up-to-date apparatuur lijkt misschien niet zo’n groot probleem, maar het mag niet worden genegeerd. Overweeg ook om een ​​mini-snackbar met drankjes, koffie, snacks en een waterdispenser van bijvoorbeeld Brita voor je medewerkers neer te zetten. Met deze verbeteringen zullen je werknemers dankbaar zijn dat je om hun gezondheid en welzijn geeft. Daarnaast zal het kantoor de werknemers een beter gevoel geven.

Werknemers moeten toegang hebben tot rustige ruimtes

In veel gevallen is het nodig om een ​​open kantoorinrichting te hebben. Je moet er echter aan denken om je werknemers een rustige plek te geven als ze zich moeten concentreren op een moeilijk project en alleen moeten zijn. Dit kan stress en onderbrekingen verminderen, waardoor mensen gelukkiger en productiever werken. Je zou ook slaapruimtes kunnen aanbieden zoals Google en andere bedrijven doen. Dit is de afgelopen jaren erg populair geworden. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat een kort dutje van 20 tot 30 minuten een betere manier is om meer energie te krijgen dan het drinken van een kopje koffie. Dit geldt vooral voor mensen die regelmatig lange dagen maken.

 

Similar Posts