Trends Weetjes

Ultiem ontstressen tijdens je vakantie? Ga wandelen in Frankrijk

De zomervakantie is in aantocht. Oriënteer jij je op het moment op een vakantie waarmee je alle beslommeringen van drukke werkweken even helemaal achter je kunt laten? Dan inspireren we je in dit blog graag met een wandelvakantie in Frankrijk. Wandelen werkt stressverlagend en is een sociale bezigheid die geschikt is om samen met je reisgenoten te doen. Daarnaast is wandelen een sportieve activiteit die op elke leeftijd kan worden beoefend en die niet blessuregevoelig is. Ook draagt het maken van lange wandelingen ook bij aan vetverbranding, werkt het cholesterolverlagend en verbetert het de conditie van hart en bloedvaten. Niet voor niets wandelt maar liefst dertig procent van alle Nederlanders minimaal een uur per week. 

 

Omdat je in la douce France midden in het landschap loopt, beleef je de natuur en de omgeving in hun puurste vorm. Daarom is wandelen ook tijdens je vakantie in Frankrijk de perfecte bezigheid! Ontdek in dit blog of het voor jou deze zomer ook een en al ‘faire du promenade’ wordt.

 

Oneindig veel kilometers aan wandelroutes

Dankzij ontelbare kilometers aan wandelroutes is Frankrijk dé vakantiebestemming voor iedereen die graag de paden op en de lanen in gaat. Ongeacht of je tijdens een wandelvakantie kiest voor een wandeling over het platteland, in de heuvels, langs de kust of door glooiende wijngaarden, het land biedt je eindeloos veel wandelplezier. Wat een wandelvakantie in Frankrijk extra aantrekkelijk maakt, zijn de mogelijkheden voor schitterende lange afstandswandelingen voor jong en oud. Die zijn overigens geschikt voor zowel beginnende als meer ervaren wandelaars. Daarbij komt dat je een netwerk met een totale lengte van meer dan 180.000 kilometer gemarkeerde wandelroutes aan je voeten hebt liggen. Dit mooie en praktische netwerk is onderverdeeld in streekpaden (GRP), kortere Promenade et Randonnée (PR) routes en Grande Randonnées (GR).

 

A pied en famille-routes

Ben je van plan om te gaan wandelen in Frankrijk met het hele gezin? Kies dan voor een ‘A pied en famille-route’. Deze wandelroutes duren tussen de een en drie uur en zijn een onderdeel van de Promenade et Randonnée-routes. Kinderen rennen vaak al vooruit op zoek naar de volgende aanwijzing voor de richting van de wandelroute en hebben dus volop plezier. GR’s zijn de wandelroutes die in één lijn de langste afstanden beslaan en verschillende streken doorkruisen. Bij GRP’s gaat het om lusvormige wandelroutes die je vaak aan elkaar kunt knopen en die binnen een bepaalde streek blijven.  

 

Wandelen door de wijngaarden

Een tip voor een onvergetelijke wandelvakantie in la douce France die zeker bij echte levensgenieters goed in de smaak zal vallen, is die voor een wandeling door de wijngaarden. Je kunt de druiventrossen van dichtbij zien groeien als je in de zomer door de uitgestrekte wijngaarden wandelt. Het is wondermooi om te zien hoe de druiven hun blauwe en groene kleuren krijgen. Wil je in de herfst naar Frankrijk om te wandelen door de wijngaarden? Dan is het een goed idee om de druivenoogst in het echt mee te maken. Waar de meeste wijnboeren dat met machines doen, zijn er ook nog genoeg boeren die hun druiven nog handmatig plukken. Vervolgens worden de druiven naar de wijnhuizen of de centrale coöperatie gebracht, waar ze worden geperst en gebotteld.

 

Laad je batterij op vanuit een luxe vakantievilla 

Zie jij jezelf al wandelen onder de Franse zon en verheug jij je er nu al op je batterij weer helemaal op te laden? Dan rest het ons bij OndernemersHoek alleen nog om je te wijzen op een aangename accommodatie. Wij kunnen je een vakantiehuis in Frankrijk op een van de eigentijdse parken van een vooraanstaande keten absoluut aanraden. Je vindt deze vakantieparken in prachtige streken in het midden en zuiden van Frankrijk. De luxe vakantievilla’s zijn van alle gemakken voorzien en ook op de weidse parken zelf is er van alles te doen en te beleven. 

Similar Posts