Trends

Ontdek de nieuwste modetrend: zwart hout!

Kan jouw interieur wel een opvallende blikvanger gebruiken? Dan kom je al snel uit bij  mangohout. Deze houtsoort is mooi, opvallend en exotisch, waardoor meubelen die gemaakt zijn van mangohout in groten getale te zien zijn in interieurbladen, meubelboulevards en woonwebshops. Wist je dat mangohout ook in het zwart beschikbaar is? Dat wordt ook wel mangohout black genoemd, en is met recht een interieurtrend te noemen! Ben je benieuwd naar de voordelen van zwart hout? In dit blog vertellen we je alles over deze nieuwe woontrend.

Hardhout dat duurzaam is

Dat mangohout de laatste jaren zo populair is, is niet voor niets. Het heeft niet alleen een opvallend en exotisch uiterlijk, maar is voor hardhout ook nog eens bijzonder duurzaam. Dat komt doordat het niet gekapt wordt in wilde bossen, maar juist afkomstig is van mangoplantages. Mangohout is als het ware een restproduct van de mangoteelt. Is een boom op zo’n mangoplantage namelijk te oud om nog veel mango’s op te leveren, dan laat de boer hem kappen om hem aan een houtfabriek te verkopen. De boom wordt verzaagd tot planken, waarna er allerlei mooie meubelen van gemaakt kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan een TV meubel van mangohout (zwart), of een ronde tafel van mangohout.

Zwart in de woonkamer

Dat mangohout is van zichzelf al erg mooi, maar wanneer het bewerkt wordt met een zwarte lak, wordt het pas echt bijzonder. De sterke eigenschappen van het hout blijven mooi zichtbaar. Zo kun je door de zwarte kleur de opvallende nerf en mooie zaagsporen nog zien. Het prettige is dat zwart het ook goed doet in de woonkamer. Het mag dan een bepalende en sterke kleur lijken, maar eigenlijk heeft zwart een neutrale look die naar allerlei woontrends aan te passen is. Veranderen de seizoenskleuren? Dan vervang jij eenvoudig de accessoires van je meubels. Denk aan een mooie tafelloper of een vaas met bloemen voor de eettafel, of mooie eettafelstoelen. 

 

Meubels van zwart mangohout

Je kunt van alles maken van zwart mangohout, van eettafels tot salontafels en boekenkasten. Dat zorgt ervoor dat je heel je interieur kunt inrichten met deze opvallend mooie hardhoutsoort! Al deze verschillende meubelen, zoals een , zijn ook in het zwart beschikbaar. Het onderhoud van deze meubels is gelukkig ook eenvoudig, waardoor je er niet veel werk aan zult hebben. Regelmatig even stof afnemen met een licht vochtige doel is in principe voldoende.

Similar Posts