Ondernemen

Alles wat je moet weten over adreslabels: Afmetingen, soorten en meer!

Moet je veel pakketten versturen? Dan wil je er zeker van zijn dat je adresetiketten het juiste formaat en type zijn. Er zijn veel verschillende soorten adresetiketten verkrijgbaar, en elk etiket is ontworpen voor een specifiek doel. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten adresetiketten en hun afmetingen. We zullen ook tips geven over hoe je het juiste adresetiket voor jouw behoeften kunt kiezen!

Soorten adreslabels

Er zijn drie hoofdtypen verzendlabels: Standaard, Groot, en Extra-Groot. Standaard etiketten zijn doorgaans de meest voorkomende soort etiketten. Ze worden meestal gebruikt voor het adresseren van kleine tot middelgrote pakketten. Grote adresetiketten zijn bedoeld voor grotere enveloppen en pakketten. Extra grote adresetiketten worden meestal gebruikt voor verzendcontainers en pallets. De afmetingen van adresetiketten variëren naarmate het soort etiket. Standaard adresetiketten zijn meestal ongeveer 4 cm breed en 6 cm lang. Grote adresetiketten kunnen tot 6 cm breed en 9 cm lang zijn. Extra grote adresetiketten kunnen tot 10 cm breed en 16 cm lang zijn. Extra grote adresetiketten zijn te gebruiken als verzendlabels voor jouw pakketten, omdat deze groot genoeg zijn voor de barcode van de bezorgdienst.

Wanneer je een adresetiket kiest, moet je eerst bepalen welk formaat label je nodig hebt. Vervolgens moet je beslissen welk type etiket je nodig hebt. Standaard adresetiketten zijn meestal gemaakt van standaard papier en hebben een zelfklevende achterkant. Grote en extra grote adresetiketten worden meestal van zwaarder papier gemaakt en kunnen een versterkte lijmformule op achterzijde hebben. Ten slotte moet je een etiket kiezen dat compatibel is met jouw labelprinter. Labels zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen om aan jouw behoeften te voldoen.

De Dymo S0904980 is een van de meest populaire verzendlabels. Dit Dymo label is gemaakt van standaardpapier met een zelfklevende rug. Dit type etiket wordt meestal gebruikt voor het adresseren van kleine tot middelgrote pakketten. De afmetingen zijn 10 cm breed en 16 cm lang en wordt geaccepteerd door alle populaire pakketdiensten.

Eisen pakketdiensten

De meeste pakketdiensten hebben een minimale grootte die zij hun klanten verplichtten te gebruiken voor pakketlabels. Om er zeker van te zijn dat jouw brievenbus- en normaal pakket door de pakketdienst wordt geaccepteerd, gaan we altijd uit van een etiketformaat van minstens 150 mm bij 102 mm. Dit is het ideale formaat voor pakketlabels van bijvoorbeeld PostNL, GLS, DHL, en UPS.

 

We hopen dat dit artikel jou op weg heeft kunnen helpen in je zoektocht naar de juiste labels voor jouw onderneming. Heb je vragen? Laat het ons weten!

Similar Posts