Trends Weetjes

Denk vast na over de raamdecoratie in je nieuwe woning

Ga je verhuizen? Dan ben je vast al aan het nadenken over de inrichting van je nieuwe woning. Misschien wordt er momenteel een nieuw huis gebouwd of je gaat deze zomer thuis voor een home makeover. Wat jouw plannen ook zijn, denk vast na over de raamdecoratie. Dit is namelijk een belangrijk element in de woning waar veel mensen pas in een laat stadium over nadenken. En dat is een gemiste kans want er is veel mogelijk met raamdecoratie. Met het oog op de zomer zijn zonverduisterende gordijnen heel interessant om te overwegen.

 

Wat zijn zonverduisterende gordijnen?

Het woord ‘raamdecoratie’ zegt het al; het is een decoratief element in de kamer. Toch hebben gordijnen uiteraard ook een decoratieve functie. Ze kunnen het licht breken en de privacy verhogen. Bij zonverduisterende gordijnen is er nog een kenmerk dat met name in de zomer heel goed van pas zal komen; volledige verduistering. PoweredBlinds heeft drie soorten zonverduisterende gordijnen in het assortiment met unieke eigenschappen:

 

1. Rolgordijnen

Dit is een strak design dat opgaat in de ruimte. Rolgordijnen trekken de aandacht niet naar zich toe maar complimenteren op subtiele wijze de omgeving. Zo weerkaatsen rolgordijnen met een lichte tint het omgevingslicht. Dit zal de sfeer in huis zeker verhogen. Een bijkomend voordeel is de relatief lage prijs van dit type raamdecoratie.

 

2. Vouwgordijnen

Deze gordijnen vallen op een meer organische wijze wat er heel natuurlijk en ontspannen uitziet. Doorgaans zijn deze gordijnen niet verduisterend maar het is wel mogelijk om vouwgordijnen met een verduisterende stof te kiezen. Zo profiteer je van een decoratief design met alle voordelen die zonverduisterende gordijnen bieden.

 

3. Plisségordijnen

Als je rolgordijnen iets te strak vindt in de ruimte en vouwgordijnen zijn ook niet ideaal voor jouw plannen, dan zijn er nog de plisségordijnen. Deze raamdecoratie met een mooi harmonica systeem wordt ook wel honingraat gordijn genoemd. Er is een uitvoering met enkele laag of met dubbele laag. Deze raamdecoratie oogt chique en luxueus.

 

Op de website van PoweredBlinds zie wat er mogelijk is. Je vindt hier naast mooie gordijnen ook diverse accessoires waar je deze zomer veel profijt van zult hebben. Denk ook eens na over een slimme woning deze zomer!

 

Wordt het tijd voor slimme gordijnen in huis?

Zou je graag rolgordijnen kopen met de functionaliteit van jaloezieën? Dan zijn duo rolgordijnen perfect, zeker in combinatie met een elektrische bediening. Eigenlijk worden alle gordijnen beter als je ze op afstand kunt bedienen. Somfy heeft hier een aantal prachtige oplossingen voor bedacht. Wil je in de woning een systeem installeren op basis van Google, Apple of Amazon? Geen probleem want de Somfy TaHoma werkt met alle systemen samen. Dat is dus echt een slimme oplossing!

 

Niet alleen voor de zomer

Je zult niet ieder seizoen nieuwe gordijnen ophangen. Wat is het voordeel van zonverduisterende gordijnen in de winter? In de eerste plaats zul je beter slapen omdat donker voortaan echt donker zal zijn. Als de zon opkomt buiten het zomerseizoen dan kan het licht soms heel vervelend naar binnen schijnen bij zonsopgang en zonsondergang. Sluit de gordijnen en schakel even een LED lamp in. Zo heb je het hele jaar rond optimale controle over het licht.

Similar Posts