Carriere Ondernemen Trends

Je bedrijf laten groeien in 4 stappen

Er is geen vaste formule voor direct succes. Voor succes moet je werken, het is er niet opeens van de een op de andere dag. Maar met de volgende stappen kan je het zeker een duwtje in de rug geven. Er zijn verschillende stappen bij het oprichten van een bedrijf. In eerste instantie wil je het bedrijf tot stand brengen en naamsbekendheid laten groeien. Daarna ben je op zoek naar voortdurende groei en zelfs winst. Hoe je dat kan laten bewerkstelligen? Lees de volgende tips.

1. Werf de juiste mensen

Voordat je überhaupt kan beginnen aan de groei van je bedrijf, moet je ervoor zorgen dat je een stevig en vast team hebt staan. Een goed team met een hart voor de zaak zal je helpen om een groei te realiseren. Veel succesvolle bedrijven zeggen ook dat succes voor het grootste deel komt door de werknemers. Het gezegde “teamwork makes the dream work” is het bewijs hiervoor. Met hardwerkende werknemers die zich inzetten voor het succes van het bedrijf, zal je bedrijf beter uitgerust zijn voor voortdurende groei. 

2. Investeer in jezelf

In de beginfase van je bedrijf zal je een kleine winstmarge zien, of helemaal geen winst. Op het moment dat je eindelijk winst gaat behalen, is het ontzettend verleidelijk om het direct in eigen zak te steken. Dat raden wij ten strengste af. Gebruik de eerst behaalde winst om te investeren in de verdere groei van je bedrijf. Investeer het in een aspect waar jouw bedrijf nog op kan verbeteren. Dit kan het personeel zelf zijn, misschien wordt er niet goed genoeg leidinggegeven. Biedt hier cursussen voor aan. Denk aan een green belt cursus of een cursus over agile leiderschap. Of wellicht moet er een extra financiering vastgesteld worden voor het marketing budget.

3. Focus op klantervaring

Wanneer je een klein bedrijf hebt, zijn klantpercepties het meest belangrijk. Zij hebben namelijk de macht om jouw bedrijf te maken of kraken. Als je wilt groeien wil je dat je klanten blij zijn, want tevreden klanten zeggen het voort. Maar het is ook belangrijk om te weten dat ontevreden klanten het nog sneller verspreiden. En dat kan een deuk opleveren in je reputatie. Tevreden klanten staan dus gelijk aan succes. Zorg er daarom voor dat je klant niets te klagen kan hebben.

4. Netwerk evenementen zijn je beste vriend

Netwerkevenementen zijn van groot belang voor het succes van je bedrijf. Deze evenementen laten het toe om te praten met gelijkgestemden. Zij kunnen jou een uniek perspectief en hulp bieden bij het groeien van je bedrijf. Daarnaast kunnen de connecties die je hier opbouwt later altijd van pas komen.

 

Volg jij deze tips, dan kan het wel eens zo zijn dat jouw bedrijf binnen de kortste keren hard gaat groeien.

 

Similar Posts