Business

Hoe start je een eigen nagelsalon?

Als je een eigen nagelsalon wilt beginnen is het belangrijk dat je een goed beeld hebt van wat je te wachten staat. Allereerst is het dan ook erg belangrijk om een helder plan te hebben. Dit zal je helpen de details van je bedrijf in kaart te brengen en onbekende zaken te ontdekken. Met een goed plan voorkom je dat je onnodige fouten maakt. Enkele belangrijke punten waar je rekening mee moet houden zijn de opstart- en doorlopende kosten, je moet weten wie je doelgroep is, hoe lang verwacht je dat het duurt om break-even te zijn en de naam van je bedrijf. Ook is het belangrijk dat je een goede nagelgroothandel vindt om je producten bij in te kopen.

 

Kosten openen nagelstudio

Als je niet vanuit huis gaat werken zul je een pand moeten huren of kopen. Nagelstudio’s zijn gemiddeld rond de 1000 vierkante meter. Als je ervoor kiest om een ruimte te laten bouwen moet je rekening houden met een bedrag tussen de €75.000 en €125.000. Lang niet iedereen beschikt natuurlijk over dit startkapitaal. Een alternatief is dan ook om een ruimte te huren. Met een beetje geluk kun je zelfs een ruimte huren waar al eerder een nagelstudio in zat. Ook kun je ervoor kiezen om gebruikte apparatuur van een andere nagelstudio over te kopen. Verder kun je vaak goedkope producten kopen bij een nagelgroothandel.

Wie is je doelgroep

Als je een eigen nagelstudio wilt beginnen is het uiteraard erg belangrijk dat je weet wie je klanten zijn. De ideale klant van een nagelstudio is iemand die geeft om zijn uiterlijk, mode waardeert en geld te besteden heeft. Zo iemand is waarschijnlijk in staat en bereid om geld uit te geven om zijn nagels er goed uit te laten zien. Veruit de meeste klanten in een nagelsalon zijn uiteraard vrouwen. Maar er zijn ook salons waar mannen terecht kunnen. Als je ervoor kiest om ook opties voor mannen aan te bieden vergroot je je doelgroep.

 

Similar Posts