Financieel Weetjes

Denk aan pallets wanneer je je goederen tijdens het vervoer wilt beschermen

Een pallet is een plat, stevig platform dat verplaatsbaar is en een aanzienlijke hoeveelheid gewicht kan dragen. Verschillende soorten pallets worden gebruikt om goederen op te stapelen, op te slaan, in elkaar te zetten en te vervoeren. Voordat we een pallet versturen, moet je controleren of de pallet in goede staat verkeert. Bovendien moet je ervoor zorgen dat de pallets die je gebruikt sterk en duurzaam zijn. Zorg er ook voor dat je pallets gebruikt die iets groter zijn dan de producten die er op komen te staan.

Gebruik stevige pallets

De belangrijkste suggestie bij palletlevering is ervoor te zorgen dat alle producten stevig op de pallet zelf worden vastgezet. Als de goederen tijdens het vervoer per ongeluk van de pallets worden gestoten, zal het gebruik van pallets geen efficiëntiewinst opleveren. Daarnaast dient het vastzetten van het object te gebeuren in combinatie met de zekerheid dat de pallet het gewicht zonder spanning kan dragen. Vermijd het gebruik van te dunne pallets die het gewicht van de te vervoeren objecten niet kunnen dragen. Anders kunnen zowel de pallets als de voorwerpen die je vervoert, breken. Zorg er dus voor dat de pallets stevig genoeg zijn om de producten te beschermen.

Gebruik de juiste grootte van pallets

Je moet enkele centimeters ruimte tussen de items en de rand van de pallet toestaan voordat je ze laadt. Gebruik nooit spullen die over de rand van de pallet uitsteken of die buitensporig hoog op één pallet zijn gestapeld. Als je spullen groter zijn dan de pallets, is de kans groter dat ze tijdens het transport beschadigd raken, zelfs als ze slechts kleine oneffenheden op de weg tegenkomen. Inspecteer bovendien de pallet zelf op losse planken of uitstekende spijkers, want die zullen ongetwijfeld schade aan je pakket veroorzaken. Gebruik waar mogelijk roestvrijstalen banden om de goederen op hun plaats te houden en schommelingen tijdens transport en opslag te beperken.

Similar Posts