Trends Weetjes

De positieve effecten van zwemmen na het werk

Zwemmen is misschien wel de meest gezonde sport. Niet alleen voor je lichaam, maar ook voor je geest. En hoe lekker is het om gezond bezig te zijn in heerlijk water. Wist je trouwens dat je met regelmatige zwemtraining ook je prestaties verbetert met betrekking tot andere sporten? Hardlopers, yogini & crossfitters zijn om deze reden ook vaak te vinden in het zwembad. Ook voor minder fanatieke sporters is een paar keer per week in je eigen tempo een paar baantjes trekken zeer gezond. Wij hebben voor jou nog even alle positieve effecten van zwemmen op een rij gezet!

Zwemmen vermindert stress

Als je veel stress hebt ervaren in je leven is dat niet fijn en tast dit je hersencellen aan. Zwemmen is een sport wat zorgt voor lichamelijke en geestelijke ontspanning. Het bevordert zelfs de groei van je hersencellen. Hierdoor kun je na lange tijd stress te hebben ervaren beter omgaan met stress in de toekomst.

Zwemmen werkt heeft zelfs een goede invloed op je zenuwstelsel

Mensen met een psychische stoornis (dat is best heftig) of mensen die niet lekker in hun vel zitten is zwemmen dé oplosssing. Zwemmen heeft namelijk een goede invloed op het zenuwstelsel. Als je regelmatig een paar baantjes trekt word je dus simpelweg gelukkiger. Wij zeggen: doen!

Van zwemmen word je fysiek mooier & gezonder!

In 80 % procent van de medische gevallen wordt geadviseerd om te gaan zwemmen. Zwemmen zorgt voor een ultieme staat op fysiologisch & psychologisch gebied. Je gebruikt bij zwemmen al je spieren en je werkt tegelijkertijd aan je conditie. Het is natuurlijk mooi om de overtollige vetrolletjes kwijt te raken en te werken aan een mooie belijning van je body.

Ga alléén of met een vriend(in) en maak er een leuk moment van. Vergeet niet je badjas heren of badjas dames & handdoek mee te nemen, dan kun je deze heerlijk om je heen slaan na het zwemmen!

Similar Posts