Ondernemen

B2B uitbreiding naar België

België is voor veel Nederlandse bedrijven een goede potentiële afzetmarkt. Zeker in het Nederlandstalige deel kost een uitbreiding vaak weinig extra moeite. Het grootste struikelblok zijn de connecties en de potentiële klanten bereiken. Met een Adressenbestand kun je al een groot deel van dit probleem oplossen. B2Badressen.nl kan je hiermee helpen door een gericht adressenbestand voor jouw bedrijf op te stellen. Dit biedt een mooie basis om je bedrijf uit te breiden naar de Belgische markt.

Potentiële klanten

Adressen België kunnen je helpen om een concrete lijst op te stellen met potentiële B2B klanten in België. Je kunt zelf kiezen of je dat in Nederlandstalig België wil, heel België of alleen Duitstalig of Franstalig België. Dat hangt natuurlijk helemaal af van je type bedrijf en of je bereid bent om in meerdere talen te gaan handelen. In het wilde weg reclames online gooien gaat je niet veel nieuwe klanten in België opleveren. Door middel van een gericht adressenbestand kun je je energie en tijd steken in potentiële klanten die de moeite waard zijn. In plaats van zoveel mogelijk mensen bereiken kun je je dan richten op de meest logische potentiële zakelijke klanten en zo ook een sterke relatie met hen opbouwen. Later is er altijd nog ruimte voor meer uitbreiding.

Cultuurverschillen

Naast een snelle start met een adressenbestand is er meer nodig dan massaal marketing voeren om contact te leggen met je nieuwe potentiële klanten markt. Ondanks dat een deel van België gewoon de Nederlandse taal spreekt en begrijpt, zijn er wel degelijk verschillen tussen België en Nederland. Let vooral op in hoe je met je potentiële nieuwe zakelijke relaties om gaat. Lees je goed in over hoe er in België zaken wordt gedaan ten opzichte van het Nederlandse bedrijfsleven. Je nieuwe zakenrelaties beledigen kan op deze manier heel makkelijk voorkomen worden.

Similar Posts