Ondernemen

Een scala aan redenen waarom koffie op het werk onmisbaar is

Koffie is al tijden niet meer weg te denken op de werkvloer. Zowel op kantoor als in de bouw worden er iedere dag weer veel liters van de zwarte warme drank genuttigd. Veel mensen drinken niet alleen een ‘bakkie’ wanneer ze op hun werk aankomen, maar ook in de pauze en misschien wel aan het einde van de dag. Koffie op het werk is niet alleen lekker, maar er zitten – zowel voor de werkgever als voor de werknemer – ook nog eens veel voordelen aan vast. Wat deze voordelen dan zijn? Dat lees je in deze blog.

De voordelen van koffie op het werk

Vanzelfsprekend is personeel een niet te missen schakel in een bedrijf. Een goed humeur bij datzelfde personeel is dan ook minstens zo belangrijk. Het is om die reden essentieel dat de medewerkers van je bedrijf tevreden zijn. Goede koffie op het werk vergroot deze tevredenheid bij de medewerkers. Tevreden medewerkers zorgen er op zijn beurt weer voor dat de sfeer op de werkvloer beter is en dat komt het bedrijf alleen maar ten goede. Tevredenheid en een goede sfeer kunnen de productiviteit en daarmee de prestaties namelijk verhogen.

Ook bij klantgesprekken of sollicitaties is goede koffie uitermate belangrijk. De koffie staat als het ware als een visitekaartje voor je bedrijf. Bij de eerste keer dat de klant of de sollicitant bij jouw bedrijf op bezoek komt, is het van belang dat de koffie goed is. In dat geval zullen klanten of potentieel nieuw personeel namelijk eerder geneigd zijn om terug te keren naar het bedrijf. Als ze een bakkie koffie voorgeschoteld krijgen die niet lekker is, is de eerste indruk direct minder goed. Weer een reden om aan te nemen dat koffie op het werk gewoon zeer belangrijk is in deze tijd.

Kwaliteitskoffie steeds belangrijker

Waar we eerst niet veel waarde hechtten aan het feit of de koffie nu van goede kwaliteit was of niet, is goede koffie op het werk steeds belangrijker geworden. De consument is meer en meer gewend geraakt aan kwaliteitskoffie. Dan hebben we het dus over vers gezette koffie van vers gemalen koffiebonen uit professionele automaten. Heerlijke koffie, zodat je extra goed kunt presteren op je werk. 

 

Similar Posts