Business

Wat is er veranderd aan werken na de coronacrisis

Corona heeft voor veel veranderingen gezorgd. Grote impact had het toch wel op werken. Een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking is gaan thuis werken. Geen babbeltje bij het koffieapparaat met je collega’s en heel erg veel is er gedigitaliseerd. Er zijn natuurlijk ook voordelen, het was erg rustig op de weg voor een tijdje. Er zijn veel dingen veranderd wat betreft werken. Het werkleven zal voorgoed veranderen en meer mensen blijven thuis werken. Hoe speel je hier nu goed op in en wat zijn nu zaken die je zeker aangepast wilt hebben op kantoor, zodat iedereen z’n werk goed kan blijven doen?

De nieuwe werkmethode

Kantoren worden meer ingericht naar het principe, activity based working. Wat houdt dit nu in? Kantoorruimtes zijn niet meer zoals vroeger, grote werkruimtes waar iedereen in een kantoorruimte zit. Kantoorruimtes worden ingedeeld op basis van persoonlijke functies zoals brainstormruimtes, bel ruimtes, vergaderruimtes, loungeplekken etc. Werken op kantoor gaat ook een stuk flexibeler worden met verschillende werktijden, zodat we niet meer met z’n allen in de file staan en zo productief mogelijk kunnen werken.

Digitaliseren

Om efficiënt vanuit thuis te kunnen werken, moeten er een aantal zaken gedigitaliseerd worden. Er moet in kaart worden gebracht welke documenten en processen er zijn binnen het bedrijf, want dit is natuurlijk voor elk bedrijf uniek. Denk bijvoorbeeld aan digitale factuurverwerking. Zo heeft een ziekenhuis duizenden dossiers en dat vraagt om een andere aanpak dan een commercieel bedrijf dat de factuurverwerking wilt digitaliseren. Dit is niet alleen veel efficiënter, maar bespaard tijd en kan vanaf afstand gemanaged worden. Zo moet ook vergaderen vanaf afstand kunnen.

Zorg voor goede thuiswerk apparatuur

Als meer mensen thuis werken, wil je wel goede laptops, schermen en thuis werk benodigdheden hebben. Check of iedereen goede bereikbaar is en schaf hier de nodige extra spullen voor aan. Uiteindelijk werken mensen efficiënter thuis, zonder alle onderbrekingen op kantoor.

Similar Posts