Business Financieel Ondernemen Trends Weetjes ZZP

Waarom zou je ERP gebruiken voor je bedrijf?

Implementatie ERP systeem kan helpen bij resourceplanning door alle procedures van het bedrijf in één systeem te integreren. Dit heeft als doel de productiviteit en bedrijfsgroei te stimuleren. Bovendien kan ERP bedrijven helpen door betrouwbare realtime informatie te verstrekken, zodat je goede zakelijke beslissingen kunt nemen op basis van de gegenereerde gegevens. Een extra functie van ERP is het beheren en integreren van essentiële bedrijfsprocessen, zoals financiën, HR, logistiek en voorraadbeheer op één enkel platform. Dit wordt bereikt door het gebruik van ERP. In dit artikel zullen een paar dingen worden besproken over het Enterprise Resource Planning-systeem of ook wel bekend als ERP.

ERP bestellingen en voorraad

De mate waarin inkoopprocessen geautomatiseerd zijn, verschilt sterk. ESKA Filtertechniek is een technische groothandel die gebruik maakt van groothandel software. Grote klanten voeren vanuit elke locatie zelf bestellingen in. Hieruit vloeien de bestellingen, die direct in het magazijn worden klaargemaakt en snel op weg zijn naar de klant. Voorraadbeheer is een zeer belangrijk onderdeel van ERP-software. Zonder voorraad kan er niets verzonden worden. Daarom is het belangrijk de voorraad in kaart te hebben. Kijk ook wat belangrijk is voor zaken als voorraadoptimalisatie, voorraadniveau en artikelen die niet meer nodig zijn. Ook de manier waarop een magazijn is ingericht kan een verschil maken en het scannen van barcodes is iets om over na te denken.

Wanneer moet je beslissen om ERP-software te gebruiken?

Wanneer je personeel te veel tijd besteedt aan taken die niet handmatig moeten worden gedaan, moet je gaan nadenken over het gebruik van ERP-software. Ook heb je ERP-software nodig wanneer je niet snel en eenvoudig aan de informatie kunt komen die je nodig hebt. Bovendien heeft je bedrijf door de jaren heen tal van verschillende applicaties ontwikkeld die niet met elkaar verbonden zijn. Als je daarnaast problemen ondervindt bij het verkrijgen van belangrijke bedrijfsinformatie en gegevens wanneer je niet op kantoor bent, kunt je overwegen om ERP-software te gebruiken. Ook wanneer je medewerkers moeite hebben om samen te werken of informatie met elkaar te delen. In een ander geval kun je overwegen om ERP-software te gebruiken wanneer je vaak te laat bent om het probleem op te lossen. Met andere woorden, je kunt niet proactief zijn in het signaleren van problemen in je bedrijfsprocessen.

Similar Posts