Weetjes

Een snelcursus laptops met verschillende formaten: waar is welk formaat beeldscherm goed voor?

Het kiezen van een nieuwe laptop kan een hele klus zijn. Naast verschillen in specificaties en natuurlijk prijzen, zijn ook de maten waaruit je kunt kiezen verschillend. De maat is geheel afhankelijk van jouw werkzaamheden die je uitvoert. Reis je veel of gebruik je hem om je foto’s te bewerken? Dit kan invloed hebben op de keuze voor een bepaald formaat beeldscherm. 

Verschillende diameter

De diameter van het scherm bepaalt de grootte van je laptop. Verschillende merken hebben  verschillende schermformaten. De meest voorkomende maten staan ​​in onderstaand overzicht. U kunt inch-diameters eenvoudig omrekenen naar centimeters. Heb je al  verschillende laptops gebruikt? Dat maakt de keuze een stuk makkelijker. 

  • 11.6 inch

Een laptop met een beeldscherm van 11.6 inch is binnen de laptopwereld het kleinste formaat. Je kan een laptop van dit formaat voor alles gebruiken. Echter kan men het door het kleine beeldscherm niet altijd alle details evengoed van het scherm aflezen.

  • 13.3 inch

Wanneer je veel op reis gaat is een laptop van 13.6 inch een goede keuze. Video’s bekijken is op dit formaat goed te doen. Maar ook tekstverwerking of het bijhouden van mail gaat met dit formaat laptop prima.

  • 15.6 inch

Een laptop met het formaat van 15.6 inch is het meest voorkomend. Op een 15.6 inch laptop kan je alles doen wat je op een normale computer ook zou willen doen. Van het bewerken van foto’s tot het verwerken van teksten – het kan allemaal!

  • 17.3 inch

Met een laptop van 17.3 inch kan je alles doen wat je op een 15.6 inch laptop ook kan doen. Maar met dit formaat heb je meer ruimte voor allerlei doeleinden. Daardoor is het geschikt voor het bewerken van foto’s en video’s. Daarnaast kan je het scherm ook vaak splitsen waardoor je met twee documenten tegelijkertijd kan werken!

BTO

BTO is gespecialiseerd in laptops, met name zelfmontage. Van de behuizing tot de voeding, met BTO stel jij jouw eigen laptop samen. Wij vinden dat een laptop een verlengstuk van je werk moet zijn en nooit ontmoedigd mag worden. Je haalt alleen het maximale uit je laptop of pc als je zelf keuzes kunt maken over de  processor, schermgrootte en gewicht van het product. Met BTO bouw je een laptop die perfect past bij uw persoonlijke situatie.

 

Similar Posts