Ondernemen

Zo blijft het kantoor goed schoon en fris

Werknemers spenderen gemiddeld zo’n 8 uur per dag op kantoor. Naast dat ze hier hard werken, wordt er natuurlijk ook gegeten, gedronken, gekletst en rommel gemaakt. Om ervoor te zorgen dat de werkproductiviteit optimaal blijft én bezoekers in een schoon pand ontvangen kunnen worden, is het van belang om het kantoor goed schoon te maken. In dit artikel geven wij tips om jouw kantoor schoon en fris te houden. 

Een opgeruimde vloer 

Het eerste aandachtspunt voor een schoon kantoorpand is de vloer. Op de vloer verzamelen zich al snel kruimels, zand, paperclips en ander soort vuil, dat resulteert in een vieze aanblik. Zorg ervoor dat de vloer iedere ochtend vrij is van vuil en rondslingerende spullen, door elke dag te stofzuigen. Mocht dit teveel werk zijn voor jouw bedrijfspand in Dordrecht, dan kun je ervoor kiezen om een schoonmaakbedrijf in Dordrecht in te huren. Voor kleinere kantoorpanden is het misschien niet geheel reëel om een schoonmaakbedrijf in te huren. In dat geval kan een robotstofzuiger een fijne oplossing zijn. 

Zorg voor schone toiletten

Er is niks vervelender dan een smerig toilet. Dit geldt niet alleen voor jezelf, maar natuurlijk ook voor je werknemers en klanten. Zorg er dus voor dat de toiletten in het kantoorpand dagelijks worden schoongemaakt. En let op: een toilet moet niet alleen schoon zijn, maar ook fris ruiken. Net als het stofzuigen, is het schoonmaken van de toiletten een dagelijkse klus die redelijk wat tijd in beslag neemt. 

Een schoon bureau 

Een schoon kantoorpand is niet alleen de verantwoordelijkheid van de werkgever, maar ook van de werknemer. Betrek werknemers in het schoonhouden van het kantoorpand, door ze hier verantwoordelijkheid over te geven. Dit betekent onder andere dat ze hun bureau elke dag schoon en leeg achterlaten. Een opgeruimd bureau geeft overzicht en rust, wat weer goed is voor de productiviteit. 

Een ander voorbeeld van het betrekken van werknemers, is het direct poetsen van gemaakte vlekken. Denk hierbij aan de klassieke saus- of koffievlek. Een gemaakte vlek dient meteen door de persoon in kwestie worden opgepoetst. 

Voldoende afvalbakken 

De kans is groot dat jouw kantoorpand veel afval met zich meebrengt. Papieren, verpakkingen, koffiebekers, etensresten… je ontkomt er bijna niet aan. Wanneer mensen hun afval niet kwijt kunnen, ontstaat er automatisch rommel. Zorg er daarom dat er voldoende afvalbakken aanwezig zijn in de kantoorruimte. Daarnaast moeten de afvalbakken tijdig geleegd worden. Organisch afval zoals bananenschillen en appelklokhuizen kunnen namelijk na verloop van tijd gaan stinken.

Similar Posts