Ondernemen Trends Weetjes

Voordelen van een systeemwand

Geluid en afleiding in een kantooromgeving kunnen vervelend zijn en zelfs verwoestend voor de productiviteit. Wanneer je bent afgeleid dan kun je weliswaar binnen een minuut of een paar minuten je taak hervatten, maar om weer ‘full focussed’ te geraken, kan dit wel tot 25 minuten duren. Dat is slopend voor medewerkers en is uiteindelijk van negatieve invloed op de prestaties van de gehele organisatie.

Scheiden

Om afleiding, harde geluiden en overspraak tegen te gaan, kunnen ruimtes worden gescheiden. Dit kan met een normale wand met als nadeel dat dit de (natuurlijke) lichtinval wegneemt. Een systeemwand van glas zorgt ook voor isolatie van geluid, maar heeft als voordeel dat licht gewoon naar binnen kan treden.

Ga voor een veelzijdig systeem

Er zijn vele mogelijkheden om systeemwanden en deuren in te zetten voor geluidsisolatie en -absorptie. Soms is op een bepaalde werkplek een doorzichtige wand prettig om het daglicht te behouden. Je houdt contact met anderen door het zicht, maar hinderlijk geluid wordt wel tegengehouden.

In andere gevallen is het juist prettig dat je niet door een wand kunt kijken. Wanneer een gedeelte ondoorzichtig moet zijn, kan er worden gewerkt met privacy folies  of met andere materialen dan glas zoals gips, melamine, staal of ecologische materialen.

Veilige omgeving

Een voordeel van systeemwanden (van producent QbiQ) is dat de systeemwanden ook kunnen voldoen aan bepaalde veiligheidseisen. Zo zijn er wanden met verschillende classificaties op het gebied van brand– en rookwering. Voor vides en andere potentieel gevaarlijke plekken zijn sterke doorvalveilige wanden verkrijgbaar.

Stijlvolle, esthetische ruimte

U wilt graag meerdere types systeemwanden in één ruimte combineren? Hoe maakt u deze ruimte dan esthetisch verantwoord? Bij de meeste systeemwanden ontstaan er verspringingen en ruimtes bij aansluitingen wanneer er verschillende wanden worden gecombineerd. Om rust en eenheid te creëren is het belangrijk dat de diverse wandtypes, profielen inclusief kleur en maatvoering op elkaar aansluiten. Het voordeel van het systeem van QbiQ is dat alle typen systeemwanden naadloos op elkaar aansluiten en de werkomgeving rustig en strak blijft. Omdat de QbiQ profielen altijd een hoogte van 33mm in aanzicht hebben.

Similar Posts