Ondernemen

Glamping bedrijf starten: welke tenten zijn er allemaal?

Glamping, oftewel glamorous kamperen, is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Je kunt zo luxe kamperen in de natuur, zonder in te hoeven leveren op comfort. Als je zelf een glampingbedrijf wilt starten, is de belangrijkste keuze die je moet maken welke tenten je gaat aanbieden. De tenten zijn immers de basis van je onderneming. Maar welke tenten zijn er eigenlijk allemaal?

Safaritenten
Als je gaat kijken naar een glamping tent kopen, zal je het vaakste safaritenten voorbij zien komen. Dit zijn grote tenten die geïnspireerd zijn op de traditionele safaritenten in Afrika. Het zijn comfortabele tenten die ruim kunnen worden ingericht. Ze worden bij glampings meestal voorzien van een houten vloer, en hebben genoeg ruimte voor het inrichten van een slaapkamer, eethoek en soms zelfs een echte keuken. Zo zijn deze tenten perfect voor gezinnen of een grotere groep die in luxe wil verblijven.

Yurts
De yurt is een ronde tent die van oorsprong uit Centraal Azië komt. Ze werden daar door de nomadische volken gebruikt, maar zijn nu ook op glampings zeer geliefd door hun ronde vorm en sfeervolle uitstraling. Ze hebben een stevige constructie en kunnen makkelijk ingericht worden. Door hoe de yurt gebouwd is, is hij geschikt voor verschillende klimaten, waardoor het zowel in de zomer als winter een comfortabel verblijf kan zijn.

Tipi’s
Geïnspireerd door de traditionele onderkomens van de indianen, zijn tipi’s een unieke overnachting. Ze hebben een hoge, puntige constructie, wat zorgt voor een open binnenruimte die nog steeds gezellig aanvoelt. Ze zijn goed te ventileren en je kunt er zelfs zonder problemen een houtkachel in plaatsen.

Bell tent
Een bell tent heeft een ronde vorm met een centrale paal in het midden. Ze zijn eenvoudig op te zetten en bieden ook voldoende ruimte om hem luxe in te richten. Hierdoor zijn ze erg flexibel en kun je ze zowel basic inzetten, maar ook luxe.

Domes
Domes zijn koepelvormige tenten die veel licht en ruimte bieden. Hiervan is 1 kant vaak geheel doorzichtig, waardoor je een prachtig panoramisch uitzicht hebt. Ze zijn zeer sterk, waardoor ze tegen bijna alle weersomstandigheden kunnen. Ze kunnen dus het hele jaar door gebruikt worden.

Similar Posts